Реклама / Ads
1| 5396 |27.04.2011 НОВИНИ

Още една оставка падна в Пещера заради ГЕРБ-еровия скандал

.
Директорът на Обединения детски комплекс в Пещера Диана Янева стана поредният човек, който се раздели с поста си. Тя е подала оставка снощи, съобщи Йордан Чалъков, началник на Регионалния инспекторат по образование в Пазарджик. Оставката й вече е приета.
 

Диана Янева и вече освободената от поста секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Галина Владимирова са в основата на организацията на проявата. Тяхна е била и идеята в края на състезанието децата да изпишат изречението „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни“.

В декларацията, приета преди дни от общинските съветници в Пещера, се настояваше за освобождаването от длъжност на директора на Общинския детски комплекс Диана Янева. Съветниците настояха РИО на МОМН да я освободи от длъжност, заради грубо нарушаване на Закона за народната просвета и Правилника за приложение на Закона за народната просвета. Кметът на община Пещера Стелиян Варсанов също обясни, че по въпроса за освобождаване от длъжност на Диана Янева компетентен да се произнесе е РИО-Пазарджик.

На 14 април в Пещера под патронажа на депутата от ГЕРБ Красимира Симеонова, която е и общински ръководител на партията в града, бе организирано ученическо състезание. На него децата е трябвало да сглобяват изречението “Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”. В обясненията си депутатката ту поемаше цялата вина, ту уточняваше, че е била подведена от младежката организация. На изслушване пред парламентарната група на ГЕРБ тя разказала, че е станало недоразумение, а местният актив се бил престарал.

Заради скандалната партийна пропаганда на ученическо състезание Красимира Симеонова все пак бе наказана. На заседание на Изпълнителната комисия на управляващата партия миналата седмица бе взето решение Симеонова да бъде освободена като общински ръководител на ПП ГЕРБ–Пещера. На ръководството на парламентарната група бе възложено да предприеме необходимите действия за освобождаването й като заместник-председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите към 41-то Народно събрание.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че го е срам от тази депутатка. “Никога ГЕРБ не е правил такива неща. Всички тези самоинициативи никакъв ефект нямат, освен негативен към нас. Просто не искам да чувам за нея“, каза гневно той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 6525 |20.04.2011 Първанов нападна Уорлик във Фейсбук . 20| 6278 |19.04.2011 ГЕРБ-ер заключи министри в пещера, иска спасителен план за Враца . 24| 5298 |08.04.2011 ГЕРБ пасува за оставката на Трайков . 4| 4670 |04.04.2011 Поредната баба падна в капана на телефонен измамник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads