Реклама / Ads
0| 3190 |18.06.2022 НОВИНИ

Османи: Не сме получили официално френското предложение за промени в преговорната рамка с България

.
Буяр Османи Източник: БГНЕС
Република Северна Македония не е получила официално френското предложение за промени в преговорната рамка с България, обяви външният министър Буяр Османи на пресконференция в Скопие с архиепископ на Ватикана Пол Ричард Галахър.
 

„Не сме получили официално предложение, то трябва да стигне до нас като кандидат, след като Съюзът хармонизира позицията си. Разбира се, имаме начин за достъп до този документ, правим анализ, но ще изкажем позицията си по всички въпроси, когато му дойде времето, когато преценим, че ще е в наш интерес да го направим” обясни Буяр Османи.

 

Отговаряйки на журналистически въпрос за приемливостта на промените в преговорната рамка, предложени от Франция, Османи каза, че следи отблизо всички публични съобщения и всички реакции на гражданите и както той каза: "Разбира се, иска ми се да мога да кажа повече. Това обаче, което се случва е, че има предложение от председателството към страните членки, включително към Република България, да коментират някои идеи, които френското председателство смята, че могат да бъдат основа за продължаване на процеса. Не мисля, че е в наш интерес да излагаме позицията си по подобни предложения, докато не чуем позициите на държавите членки”.

 

Той допълни, че ако има единна позиция, ако Република България изрази своята позиция, тогава и ние ще изразим своите виждания.

 

„Очаквам разбиране, анализираме всяка дума, всяко изречение, но мисля, че трябва да следваме процедурата, да изчакаме 27-те държави-членки, тоест 26, да коментират, като се има предвид, че Франция е представила позицията си. Първо, трябва да видим какво ще се случи в София, какво ще се случи в държавите-членки и след това да съобщим нашите виждания”, отговори той, цитиран от БГНЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3100 |17.06.2022 Официално: Украйна се приближава към членство в ЕС . 0| 3079 |15.06.2022 Османи: Ако има воля, още утре може да се постигне споразумение с България . 0| 3097 |14.06.2022 Депутатите-отцепници от ИТН официално подадоха заявления за напускане . 0| 3036 |10.06.2022 Османи: От година и половина съм министър. Вероятно ще се наложи да преговарям с четвърти колега от България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads