Реклама / Ads
0| 4482 |14.12.2018 НОВИНИ

Основната версия за смъртта на шефа на КАТ Казанлък е самоубийство

.
Мястото, където е открит автомобила на Тодор Николов, началник на пътната полиция в Казанлък. Източник: БГНЕС
Началник на пътната полиция в Казанлък Тодор Николов, който бе открит мъртъв в личния си автомобил, се е самоубил. Разследва се версията за склоняване към това деяние. След оглед на района, в близост до утайника на язовир Копринка, са намерени пачки с различни по номинал и произход банкноти, боеприпаси и кобур с револвер. Изяснява се дали намереното има връзка със смъртта на Николов.
 

Директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев обяви, че намереният преди часове Тодор Николов, началник на пътната полиция в Казанлък, се е самоубил. 44-годишният мъж бе открит мъртъв в личния си лек автомобил край родния си Бузовград, след като от 12 декември беше издирван, съобщава БГНЕС.

 

Комисар Хаджиев обяви още, че от първоначалния оглед е ясно, че има прострелна входно-изходна рана в главата и най-вероятно смъртта е настъпила внезапно.

 

 Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов добави, че Николов е сложил край на живота си със служебното си оръжие – пистолет „Макаров”. Пистолетът е бил в ръката му. В автомобила е намерена една единствена гилза. На този етап не се знае какви са точно причините за действията на Николов.

 

Прокурор Атанасов съобщи още, че в близост до утайника на язовир Копринка са намерени пачки с различни по номинал банкноти – около 4-5, намерени са боеприпаси и кобур с револвер. „На този етап предполагаме, че това е вероятно незаконно оръжие. Каква е връзката със самото прострелване, на този етап не може да кажем, но това е една обективна находка, каза още окръжният прокурор. Дали става въпрос за корупционно деяние с опит за прикриване на следи, на този етап не може да кажем. Тепърва ще се води разследване“, добави Атанасов. Той посочи, че още не е известно колко са точно намерените пари, но сред тях има и валута, има банкноти от 20 лв. и от 100 лв. Вещите са престояли във вода.

 

Психолог ще окаже съдействие на семейството и близките на починалия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3364 |07.11.2018 Доклад сочи лекарски пропуски, свързани със смъртта на пациент на хемодиализа във Видин . 2| 3786 |03.11.2018 Мръсният въздух причинил смъртта на 15 хил. българи за година . 1| 3748 |22.10.2018 Смъртта на Хашоги ще се обсъжда в Страсбург . 7| 6659 |21.10.2018 Алберт Петков: Болница „Лозенец“ лъже хората, у нас е черно като смъртта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads