Реклама / Ads
3| 3241 |24.06.2021 НОВИНИ

Остава в ареста младежът, предизвикал катастрофата с Милен Цветков

.
Катастрофата отне живота на журналиста
Заради тежестта на повдигнатото му обвинение Софийският градски съд за пети път отказа по-лека мярка за неотклонение на 23-годишния Кристиан Николов. Той е в ареста от миналия Великден, когато причини тежкия пътен инцидент, при който загина журналистът Милен Цветков, съобщи БНР.
 

Свидетелски показания, че е шофирал с висока скорост, експертиза, че е бил под въздействието на наркотици, отнетият живот на религиозен празник на случаен шофьор, спрял на червено и опасността, която с поведението си е създал за останалите участници в движението - това мотивира съдебния състав да продължи задържането на Николов, защото на свобода можел да направи същото. 

 

Защитата се готви да обжалва пред Софийския апелативен съд, който досега неизменно потвърждава определенията на Софийския градски съд.

Днес беше поредното заседание по делото, което върви към финал. Очакваше се приемането на последната експертиза  - съдебно -психиатричната, но смърт на вещо лице и замяната му с друго, неподготвено да я защити в това заседание, отложи разпита за 1 септември. 

 

Според адвоката на Кристиан Николов  Константин Симеонов, тази експертиза е ключова и ще даде важни отговори, имащи отношение към обвинението за умисъл, на което прокуратурата настоява:

"Тя има пряко отношение към субективната страна на делото и най-вече свързано с установените в кръвта на Кристиян наркотични вещества".

 

"С оглед на развитието на самото дело, разпитани са всичките, експертизите, посочени от прокуратурата, почти всички експертизи, с изключение на една. Поради тази причина не съществува опасност Кристиан да извърши престъпление, дори и в теоретичната част. На практика той не е осъждан, няма дисциплинарни нарушения, поне на Закона за движение по пътищата, така че според нас становището на СГС, особено на този етап, е неправилно и най-вероятно ще обжалваме", каза също адвокат Симеонов.

 

Ако експертиза бъде приета на 1 септември и страните нямат други искания, е възможно в края на септември делото за смъртта на Милен Цветков да приключи на първа инстанция. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4796 |24.06.2021 „Ходи пеша, бе!“ Депутатите остават без паркинг зад парламента . 4| 2804 |24.06.2021 Разходите били големи: София остава без нощен градски транспорт до октомври . 3| 3039 |24.06.2021 Петър Витанов: Корупцията в България остава невидима за Брюксел . 3| 3011 |22.06.2021 Общините искат 2% от подоходния данък да остава в тях

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads