Реклама / Ads
14| 4843 |22.02.2011 НОВИНИ

Оставка - най-полезният ход за Борисов

.
Единственият изход от държавническия хаос е на заседанието на КСНС Бойко Борисов да декларира, че подава оставка на цялото правителството, за да се проведат през октомври избори 3 в 1. Това е най-полезният ход за България.
 

Това се казва в съобщение на партията на Яне РЗС до медиите.

Свикването на Консултативния съвет по национална сигурност е поредният опит да се имитира дейност и да се легитимира статуквото. И Първанов, и Борисов са от едно политическо котило, и двамата са свързани с БКП и ДС. Словесният сблъсък между тях няма да доведе до нищо, освен до един театър – политическа бутафория, която българските граждани са гледали. Единствената цел на заседанието на КСНС при Президента e да се замаскират нескопосаните опити на правителството на Бойко Борисов да овладее последните скандали в сектора за сигурност.

Националната сигурност е поставена пред сериозно изпитание, но изпълнителната власт не предприема каквито и да било мерки. Свидетели сме на тотална деморализация и разпад на държавността: има теч на СРС-та, но няма виновни, има закононарушения, но няма нарушители, има злоупотреби, но няма наказани, има корупция, но няма осъдени.

Борбата с организираната престъпност и корупцията претърпя пълен крах, Шенген вече е химера, а управлението на ГЕРБ е на път да срине окончателно пазарната икономика на страната. Поредицата от груби грешки и ярки антидемократични актове на вътрешния министър го превърнаха в символ на некомпетентност и управленска бруталност.

Вместо да бъде освободен обаче, той бе направен ръководител на предизборния щаб на партията си – в нарушение на базови принципи на европейската политическа етика. Абсурдният му отказ да подаде оставка и видимата безпомощност на министър-председателя да го отстрани (поради тежки зависимости) прави цялото управление на страната негов заложник.

Невъзможността на правителството да овладее ситуацията го превръща в най-сериозния източник на заплахи за вътрешната сигурност както на България, така и на Европейския съюз, пише още в декларацията на РЗС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5506 |21.02.2011 Изселници в Турция не познават Доган, искат оставката му . 4| 4783 |20.02.2011 РЗС: Бойко Борисов се оказа по-ляв и от Жан Виденов . 7| 4659 |20.02.2011 Изселници искат оставка на Доган . 7| 5147 |18.02.2011 ВМРО: Борисов да отмени визитата на сръбския премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads