Реклама / Ads
4| 4790 |20.02.2011 НОВИНИ

РЗС: Бойко Борисов се оказа по-ляв и от Жан Виденов

.
Правителството е на път да срине окончателно пазарната икономика на страната. За по-малко от две години контрабандата, корупцията и рекетьорските методи, упражнявани върху бизнеса, станаха емблема на ГЕРБ. Бойко Борисов потъна в тресавището на социалистически икономически практики и продължава да заблуждава обществото, че държавата ще раздава хляба.
 

Това пише в декларация, изпратена до медиите, партията „Ред, законност, справедливост”.

С прословутото му „Аз дадох” по отношение на публичните финанси показва агресивно невежество и опит за реставрация на плановото социалистическо стопанство. Бойко Борисов се оказа по-ляв и от Жан Виденов. „Реже ленти и открива обекти със социалистически устрем, а по телефона разпорежда на държавните служби да мачкат и репресират бизнеса извън икономическите групировки около управляващите. Държавната администрация функционира по-зле от всякога. А тя струва на българския данъкоплатец все повече и повече пари. Огромните средства за издръжка на чиновничеството са в състояние да унищожат напълно българска икономика, която е в състояние на ликвидация”, се посочва още в съобщението.

„Правителството на ГЕРБ не осъществи нито една дясно-консервативна реформа и не показа в нито един сектор на държавното управление дясно мислене. За сметка на това силовите хамалски методи на въздействие върху реалния бизнес всеки ден изваждат в сивия сектор на икономиката десетки фирми. Безработицата расте лавинообразно, в определени региони (Враца, Монтана, Видин, Силистра, Ловеч и др.) вече е над 30%”, изтъкват от РЗС. В декларацията си те посочват още, че междуфирмената задлъжнялост застрашава живота на хиляди хора, които прибягват до физическа саморазправа с длъжниците си. Покупателната способност, доходите и потреблението на населението бележат отрицателни стойности, непознати за целия преход. Бедността в периферните райони на страната става по-страшна от бедствено положение. Битовата престъпност нахлува и отнема имущество от всяко второ българско семейство.

„На фона на тази мрачна икономическа и социална действителност, контрабандата, новите измами със средства от ЕС, източването на републиканския бюджет чрез т.нар. големи инфраструктурни проекти, предоставяни на едни и същи подизпълнители и корупционните схеми с държавния резерв са основните теми, с които реално се занимава групировката ГЕРБ”, продължават от РЗС и посочват, че „единственият изход от ситуацията е Бойко Борисов незабавно да подаде оставка на ръководеното от него правителство”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5150 |18.02.2011 ВМРО: Борисов да отмени визитата на сръбския премиер . 35| 4938 |17.02.2011 Борисов разписа оставката на Йовчев . 9| 6145 |17.02.2011 Ел. Николова: За качествата на Сертов думата има Борисов . 10| 4631 |16.02.2011 Борисов апелира към НСО за култура на пътя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads