Реклама / Ads
14| 8618 |15.01.2023 НОВИНИ

Отдел „Хумор, сатира и забава“ на ГП*: Разследването на „Нексо“ е второто по мащаб след КТБ. Айде, бе…

.
Ние сме само за снимките...
Мога да ви разкажа някаква глупава шега, за да ви разсмея от проблемите в неделя, но не се налага. Достатъчно е да прочетете и видите, какви ги е говорила прокуратурата на величествената пресконференция на 13-ти, петък или зам-а на следствието Ясен Тодоров в неделя сутрин по БНТ. Над всички обаче с таланта си в областта на забавленията блести Иван Гешев. Както се полага на бос.
 

Разследването по „Нексо“ е второ по мащаб след КТБ, - заяви гордо той. И допълни, че това е световна новина и постижение. Дали пък той не е Меси в правораздаването, както ортакът му в политиката? Гешев каза въп росната реплика силно, за да го чуят и отвъд океана, където преди месец конгресмен го определи като заплаха за сигурността не само на България, но и за партньорите от НАТО. Поради замесването на името му в корупционни практики.

 

Самоиронията е отказ от илюзиите и предразсъдъците и ни прави по-свободни, - казал е класикът.

 

Би било чудесно, ако Гешев се самоиронизираше чрез изречението за КТБ и „Нексо“. Той обаче е много далеч от висшия пилотаж на интелигентността – самоиронията. Защото вярва в своята гениалност, както и че другите му вярват. Нищо, че дори каскетите край него знаят каква глупост е изръсил.

 

И както винаги, когато с думите борави безмозъчен тръст, Гешев се оказва в капан.

Шумно рекламираното от него дело „КТБ“, чрез което той се оказа в стола на главния прокурор, е пред тотален провал. Червените бюлетини, които той поиска от Интерпол за банкера Цветан Василев и семейството му – отпаднаха. Съдът в Белград не прие нито едно от исканията му за екстрадиция на Василев, поради липса на аргументи и доказателства. Главният свидетел на прокуратурата заседание след заседание затъва в противоречия и неистини. По други дела вече е осъден за твърдения, които се оказват лъжа. Други обвиняеми с всеки изминал ден разбиват една по една тезите на прокуратурата и вероятно един ден по казуса с банката ще се произнесе Европейският съд.

Ще плащат всички българи, а не Гешев обаче.

 

Ако Гешев все още смята, че случаят „КТБ“ е голяма червена точка в творческата му биография – жестоко се е излъгал. Истината вече си пробива път и тя не е в негова полза.

 

Сравнението на „Нексо“ с КТБ е отчаян опит на Гешев да се задържи над водата. Или опит да бъде поканен в някое от шоутата на Рачков.

Той и каскетите му постоянно повтарят, че в осем американски щата се води разследване на „Нексо“. Никъде обаче прокуратурата там не прави политически внушения, а се придържа към фактите. За разлика от българския случай.

 

Никой в САЩ няма да се върже на евтините Гешеви пропагандни трикове. От действията му обаче ще пострадат много хора в името на личната му цел да бъде „изпран“ и представен като епичен борец срещу корупцията и мафията.

 

Помагат му ВСС, ГЕРБ, ДПС, БСП и всички медии под техен контрол. Това не е за подценяване. Неслучайно от години чуваме: Във всяка държава има мафия, само в България мафията си има държава. Клише, клише, ама е вярно.

 

За Иван Гешев обаче има много лоша новина - той знае каква и знае откъде ще дойде. Вече е хванала самолета. И това не е хумор, сатира и забава. Иска му се, но не е.

 

"Помощ! – извика Хвостиков, сякаш го колеха.

И се събуди.

Облян в студена пот."

 

(„За ползата от алкохолизма“, Михаил Булгаков)

 

Д-р Елена Иванова

 

------------------------------------

ГП* - Главен прокурор

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3083 |09.01.2023 С изчерпан капацитет са детските отделения в Пазарджик . 3| 3343 |22.12.2022 Адв. Петрова за разменените бебета: Не можем да се похвалим с добра организация в родилните отделения . 6| 3952 |08.12.2022 Стефан Тафров: Австрия ни спести унижението, че не ни отдели от Румъния за Шенген . 2| 5760 |16.11.2022 Европейският съюз приема отделно Хърватия от България и Румъния за Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads