Реклама / Ads
4| 4451 |23.11.2023 НОВИНИ

Отгледани от ГЕРБ кадри загряват на скамейката за поста на Хекимян в bTV

.
Източник: ФрогНюз
След като бившият вече шеф на bTV Новините Антон Хекимян влезе в ново амплоа, загуби кметската битка и сега се подвизава като столичен общински съветник от групата на ГЕРБ, телевизията търси неговия нов наследник. Въпросът кой ще заеме празния стол на Хекимян е важен, защото става дума за пост с изключително силно влияние върху политическите процеси в страната. Слуховете в редакцията се въртят около няколко имена - все лица, чийто кариерен път е тясно свързан с ГЕРБ.
 

За нов шеф на новините отдавна се спряга името на Асен Иванов, който в момента е на длъжност зам.-главен редактор в дирекция "Новини" и отговорен редактор. Професионалният му път обаче не е съвсем чист - все минава през медии, които са стояли плътно зад Бойко Борисов и управленията на ГЕРБ през последните над 10 години, включително и несъществуващата вече ТВ7. В нюзрума на bTV се говори, че Иванов потривал ръце за поста, още докато Хекимян бил директор и водил разговори на най-високо партийно ниво, за да го замени. Според слуховете Иванов смятал, че Хекимян не се справял и позволявал на ПП-ДБ да прокарват дневния си ред.


Говори се, че Петър Нанев също загрява от резервната скамейка. За да натрупа допълнителни точки в актива си, Нанев дори е изпратен в Газа, за да предава на терен за войната между Израел и Хамас. Това обаче може да се окаже недостатъчно, особено предвид факта, че Нанев е сочен за топлата връзка на Бойко Борисов в телевизията. Журналистът беше пиар на бившия вече здравен министър на ГЕРБ Костадин Ангелов. Освен това се говори, че именно той е информирал партията за всички политически участия в телевизията, за да могат от щаба на Борисов да наредят по най-добрия начин гостите си. Връзката на Нанев с Борисовата партия няма да мине метър, особено предвид факта, че телевизията в момента се опитва да се възстанови след удара с кандидатурата на Хекимян за кметския пост от ГЕРБ. 


Друго лице, което се спряга като бъдещ директор е Весела Кисьова. Журналистката е по-скоро опизиционер на ГЕРБ, но само във Facebook. Публичната и позиция обаче се разминава с работата й в медията, особено съдейки по подбора на гостите в студията на bTV и въпросите на водещите.


Сред разглежданите за позицията са и кореспондентът на телевизията в САЩ Ясен Дараков, който има и собствена медия за българите в чужбина. Дараков е считан за неутрална фигура, която не е имала възможност за близост с която и да е партия, но живее зад граница и по-скоро е опция само на хартия. Същото важи за кореспондента на бТВ в Лондон Васил Христов, който е кандидатствал за позицията и може да се върне в България, но пък няма мениджърски опит.


Със сигурност да се включат в битката за поста са отказали дългогодишната директорка на бТВ Новините Люба Ризова и шефката на актуалните предавания в Нова телевизия Марта Евтимова.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2571 |23.11.2023 Прогноза на Агенция за събиране на вземания: Без ръст на необслужваните кредити в България поне още половин година и след това плавно увеличение . 5| 2771 |23.11.2023 Мартин Димитров: България трябва да е подготвена за саботаж, след като дерогацията за руски петрол падне . 8| 2869 |23.11.2023 Мартин Димитров: Омразата към евреите не просто чука на вратата, а вече е тук. И всички ние сме длъжни бързо да я изпъдим . 3| 2660 |23.11.2023 Министър Богданов: Включването ни в Шенген ще повиши БВП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads