Реклама / Ads
1| 6478 |20.07.2021 НОВИНИ

Откриха мъртъв старши лейтенант, участвал в нахлуването в Чешнегирово

.
Източник: Нова телевизия
Служител на военна полиция, който е получил забележка заради случая в Чешнегирово, се е самоубил на полигона. От Министерството на отбрана съобщават, че са предприети незабавни действия по разследването на трагичния инцидент.
 

На 19 юли 2021 г. в района на ПОБ „Ново село“ в спално помещение е намерен в безжизнено състояние с огнестрелна рана старши лейтенант Тодор Манчев.

 

Пристигналият медицински екип е констатирал смъртта му. Уведомен е дежурен военен прокурор при Военно-окръжна прокуратура-Сливен, и са предприети неотложни действия по разследването от военен следовател, като е образувано досъдебно производство, което се провежда под ръководството и надзора на военен прокурор.

 

От Министерството на отбрана предоставят допълнителна информация за инцидента в Чешнегирово.

 

"След проведена служебна проверка на РСВП-Пловдив, двама служители, между които и старши лейтенант Тодор Манчев, са санкционирани със забележка от директора на регионалната служба. Извършена е и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната", се казва в прессъобщението.

 

В изявлението на министерството се казва още:

 

"Министърът на отбраната Георги Панайотов не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев от Служба „Военна полиция“ заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения.

 

Със заповеди на министъра на отбраната са освободени от военна служба директорът на РСВП-Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на сектор в Отдел „Контрол и охрана“ майор Георги Мерджанов.

 

Продължава проверката на Служба „Военна полиция“ за установяване и на други военнослужещи и длъжностни лица, имащи отношение към инцидента в Чешнегирово, както и разследването по случая на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3796 |13.07.2021 „Слободен печат“: Национализмът в България не е мъртъв, Слави Трифонов е новият Каракачанов . 34| 5027 |24.06.2021 Откриха черната кутия на разбилия се МиГ-29 . 4| 3421 |22.06.2021 Откриха типични за Алцхаймер увреждания при починали от Covid-19 . 1| 3153 |16.06.2021 58-годишен мъж е намерен мъртъв в хотелска стая в Благоевград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads