Реклама / Ads
2| 3401 |16.12.2021 НОВИНИ

МС отпуска средства по програма за изграждане на нови детски градини в София

.
Лена Бориславова
Кабинетът взе решение да отпусне допълнителни средства на Министерство на образованието. Парите ще се изразходват по различни социални програми, включително и такава по изграждане на нови детски градини. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет шефът на кабинета Лена Бориславова след първото редовно заседание на новото правителство.
 

По думите й е взето и решение за среща с кмета на София Йорданка Фандъкова, на която да се изясни защо има неусвоени средства по програмите за изграждане на детски градини, с оглед на недостига на места в столицата.

 

Бориславова изрази надежда по време на тази обща среща с министъра на образованието Николай Денков и столичния кмет при премиера Кирил Петков да се вземе положително решение, за да може с по-бързи темпове да започне изграждането на тези съоръжения, за да се отговори на нуждите на гражданите на София.

 

Мерки за борба с коронавируса

 

Решено е също да се проведе информационна кампания за ползата и вредата от ваксините, както и да се предприемат мерки за въвеждане на зелен сертификат и алтернативна възможност за право на труд без зелен сертификат. Днес Кирил Петков ще подпише заповед за задължителен зелен сертификат в Министерския съвет, както самият той обеща още в първия си ден като министър-председател. Ще отворен има пункт за ваксиниране. По думите на Бориславова целта е администрация без ковид.

 

Цените на тока

 

„Относно мораториума върху цените на тока вече са започнали срещи с експерти с цел понижаване на цената на електроенергията. След 31 март по никакъв начин не планираме шоково нарастване на цените. Работим как цената да бъде овладяна дългосрочно без това да е за е сметка на електроенергийните дружества“, допълни още Бориславова.

 

Наводненията

 

Другото решение на Министерси съвет е за отпускане на част от държавния резерв с минерална вода за Смолян и Благоевград, които продължават вече пети ден да имат проблеми с водоподаването след проливните валежи.

 

Безвъзмездното предоставяне на количествата питейна вода ще способства за преодоляване на последиците от бедственото положение в области Смолян и Благоевград, съответно в общини Неделино, Мадан, Борино, Чепеларе, Симитли, Кресна, Петрич и Гърмен.

 

Граджанството на Петков

 

Според шефката на кабинета „Петков“ решението на прокуратурата да не образува досъдебно производство за декларацията за двойното гражданство на Кирил Петков е доказателство на тезата на „Продължаваме промяната" от самото начало, че няма вина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2860 |13.12.2021 Доц. Киселова: При стегната програма за 100 дни правителството може да свърши много . 0| 2765 |09.12.2021 С 315 засадени дръвчета приключи програмата за залесяване на Община Русе за есенно-зимния сезон . 0| 3020 |07.12.2021 Министър Кузманов: Създадохме нова програма за финансирането на спортните федерации . 1| 4113 |26.11.2021 Инж. Мирослав Мазнев: Пътният сектор се управлява от частни интереси с държавни средства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads