Реклама / Ads
27| 6020 |16.06.2010 НОВИНИ

Р. Овчаров: Гьолът "Белене" ще се напълни с български шарани, а Дянков е Кашпировски

.
Румен Овчаров
И Костов бореше руския империализъм, но по-късно клекна пред него и покани Газпром и Майкъл Чорни в България. Ако Борисов се беше държал нормално, трябваше да благодари на предишното управление за цената на АЕЦ "Белене".
 

По енергийната тема премиерът направи изявления по доста неподходящ начин в доста неподходящ начин, коментира по БНТ Румен Овчаров от БСП, сравнявайки това изявление с характеристика на корейската война. Очевидна е и позицията на американския посланик срещу тези проекти, но това не е моя тема, добави той, отказвайки да прави внушения в тази посока.

Още от началото на мандата имало "неадекватни" изявления на Трайков и Дянков и бил изгонен стратегическия инвеститор. 10 месеца бяха достатъмно време за анализи, ако някой искаше да го направи. Ако Борисов се беше държал нормално, трябваше да благодари на предишното управление за цената от малко под 4 милиарда евро. АЕЦ е очевидно изгодна, в близките 20 години по-изгоден енергиен проект в Европа няма да бъде построен.

САЩ имат ясна стратегия в Европа и тя е свързана със стабилизирането на Труция като преден пост на борбата с ислямизма и преминаването на енергийните потоци оттам, за да бъдат контролирани, в което аз доста се съмнявам, съобщи бившият министър на икономиката и енергетиката.

По-изгодно е Южен поток да минава през страна на ЕС като България, по-изгодно е да имаме евтина и изгодна наша АЕЦ; по-изгодно е петролът да минава през България, обобщи Овчаров. В ръцете на управляващите е да замразят всичко и да спарт всички проекти. Този гьол "Белене" ще остане пълен с български шарани, добави той и напомни неустойките, които трябва да се плащат. И Костов бореше руския империализъм, но по-късно клекна пред него и покани Газпром, Майкъл Чорни в България. Не може да се правят явни демонстрации на сила и превъзходство, направи оценка той за действията на Борисов.Неведоми са пътищата на мисълта на премиера, каза Овчаров.

Слушам Дянков с интерес и се сещам за Кашпировски, коментира още Овчаров, според когото правим актуализация на актуализацията на бюджета. Липсва философия на актуализацията, обясни той. Страшното не е, че се харчи резервът, той е за това; страшно е, че се харчи за текущи проблеми, а той ще свърши, защото е ограничено количество пари и може да реши еднократен проблем, заяви соцдепутатът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5070 |09.06.2010 Първанов: Няма време за АЕЦ "Белене" . 8| 5157 |25.04.2010 Р. Овчаров: Докладът "Анти Станишев" беше опасен . 36| 5072 |23.04.2010 Р. Овчаров: Не слушайте птичката, която обещава светло бъдеще . 4| 5084 |14.04.2010 Няма да има дело за АЕЦ "Белене"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads