Реклама / Ads
10| 7007 |30.12.2015 НОВИНИ

Овергаз опровергава: Писмо за спиране на руски газ няма

.
Овергаз успокоява за газта
Официално от Овергаз заявиха, че място за притеснение няма, нито риск за потребителите на компанията. От компанията коментираха, че писмо за спиране на доставките няма. Ставало въпрос за интерпретация на данни от диспечерския център на "Газпром експорт" в София.
 
Подобни нулеви доставки обаче не са били потвърдени по никакъв официален начин нито от Газекспорт и нито от Газпром, информира още bTV.

От Овергаз коментираха още, че компанията няма дългове към Газпромекспорт, а плащанията са текущи по договор дългосрочен договор за доставка на газ.

Няма писмо на „Газекспорт“ за спиране на доставките за „Овергаз“. Това написа във Фейсбук и известната тв журналистка Нери Терзиева, която е пиар на „Овергаз“. „Има интерпретация на Диспечерския център на „Газекспорт“ в София, който в поредната си тридневна табличка за доставки за 30 и 31 декември и за 1 януари е написал 0-нула срещу заявката на „Овергаз“ за 1 януари. Тази „нула“ не е потвърдена от „Газекспорт“ и от „Газпром“ по никакъв официален начин. „Овергаз“ няма дългове към „Газпромекспорт“ - има нормални текущи плащания по договор за доставка на газ, който е в действие още доста години”, пише още тя.

Терзиева съобщава още, че „Газекспорт“ излиза от „Овергаз“ до средата на 2016 г.

По-рано беше съобщено, че около 200 000 абонати на частната "Овергаз" могат да останат на студено от 1 януари. От писмо на руската "Газпром Експорт" става ясно, че абонатите на Овергаз няма да получат газови доставки след нова година.

След спешна среща при премиера Борисов, стана ясно, че държавните газови дружества имат готовност да реагират при криза и да осигурят допълнителни количества, така че клиентите на Овергаз да не останат на студено посред зима.

Изпълнителният директор на Българският енергиен холдинг Жаклен Коен допусна, че Овергаз може да остане без лиценз, ако снабдяването с газ на абонаите на компанията бъде прекъснато.

„Ако колегите от "Овергаз" се обърнат буквално до часове до нас такъв риск няма”, каза Жаклен Коен, изпълнителен директор на БЕХ. Според него проблеми след първи януари няма да има, защото никой няма да действа във вреда на собствените си клиенти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6090 |05.11.2015 Емигрантка написа разтърсващо писмо до всички българи! . 6| 4410 |05.10.2015 Цацаров чака писмо и среща с Горанов за магистратските заплати . 56| 7952 |07.09.2015 Писмо на "Протестна мрежа"до Орешарски: Мястото ви е на задния вход на политиката . 31| 11521 |06.08.2015 Писмо от Виена. Австрийците гледат на българите като роми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads