Реклама / Ads
2| 3737 |11.05.2021 НОВИНИ

Пампоров: Играта ще е интересна. Следващият парламент няма да е като този

.
Непрекъснато се повтаряха думите на Марк Твен – ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят... Изборите сега промениха много. Донесоха на много хора надежда, на други донесоха свобода. Играта тепърва ще бъде интересна с нареждане на карти. Със сигурност следващият парламент няма да е като този.
 

Това заяви в ефира на Българското национално радио социологът доц. Алексей Пампоров. Той прогнозира сериозно разместване на пластовете в следващото, 46-то Народно събрание. По всяка вероятност изборът на депутатите в новия парламент ще бъде на 11 юли, а днес държавният глава Румен Радев разпуска НС и назначава служебен кабинет. 

 

“Свърши се бързата работа по приемане на Изборния кодекс, за да се разшири достъпът на повече хора до гласуване и с това се изчерпа едната част от съществената работа на парламента. Другата част също беше изпълнена – повечето партии заявиха, че ще започне ревизия на ГЕРБ и ще се промени това, което се случва с ГЕРБ и видяхте какво се случва с комисията. Оказва се, че от 10 години един бизнесмен се опитва да води дела за рекет и за изнудвания и делата потъват и се прехвърлят в различни инстанции. Нещата са били потулени – типичен пример за политически чадър”, коментира още Пампоров. 

 

По думите му преди просто се е говорило за тези неща - за целуване на ръце в мафиотски стил. Сега обаче хората са излезли с имената си. 

 

Хората гласуват, за да има власт, но се видя, че власт не може да има. Едно от много знаковите гласувания, свързано със субсидиите, показа как всяко едно правителство може във всеки един момент да падне. Едно правителство на малцинството може с вот на недоверие да бъде свалено за няколко дни“, коментира Алексей Пампоров. 

 

По думите му, ако е бил съставен кабинет в рамките на сегашния парламент, сме рискували да влезем в „още по-тежко задкулисие и непрекъснати договорки“.

 

Социологът прогнозира отлив от гласове за двете големи партии - ГЕРБ и БСП. И двете формации загубиха значително количество от доверието на избирателите на изборите на 4 април, като погромът за левицата бе особено голям и БСП се превърна от втора, в трета политическа сила. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3750 |20.04.2021 Западни медии: Борисов изобщо не излиза от играта . 12| 3855 |18.04.2021 Иван Бакалов: Ухиленият Борисов с внучетата и надписът „Играта ни върви“ – подигравка с държавата и парламента . 7| 3659 |20.03.2021 Пропадналият участък от третия лъч на метрото - отново в играта . 13| 4036 |06.03.2021 Политолог: Всички оръжия са в играта. Няма смислени послания, партиите ще правят шоу

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads