Реклама / Ads
4| 2936 |13.10.2021 НОВИНИ

Панчугов: Сигурно е, че ще има балотаж на президентския вот

.
Христо Панчугов Източник: БГНЕС
Обнадеждаващо е, че има повече от един кандидат за президент. Така изглеждащата доскоро безпроблемна победа на Румен Радев, вече не е толкова безпроблемна. Но все още не сме и чули как изглежда изходът от кризата нито от Лозан Панов, нито от проф. Герджиков. Сигурно е обаче, че ще има балотаж. Това прогнозира пред Българското национално радио политологът Христо Панчугов.
 

„Аз не виждам истински ентусиазъм около президентските избори за гласуване. Политическите формации изглеждат за момента неспособни да предложат нещо различно от това, което направиха на предишните два избора. Не виждаме нови стратегии, не виждаме нови идеи за обединение, няма ясно договорени планове какво следва в бъдеще“, посочи той. Според него тези липси могат да отдръпнат и хората от гласуване.

 

„Ходът за издигането на кандидат и на ДПС е странен, но не е нов. Може би има вътрешен проблем на мобилизацията на Движението и ясна заявка, че те искат да останат на политическата сцена. Ако този техен кандидат се превърне в двигател на мобилизация, ние ще видим една доста голяма парламентарна група на ДПС в бъдещия парламент, която ще бъде фактор. Особено при липса на подредена стратегия на останалите политически играчи“, коментира още Панчугов.

 

„На сцената за президентската битка излизат и националистите. Те заедно с ДПС мисля, че ще играят в синхрон в опит да се върнат на сцената. Но по-скоро се съмнявам това да стане. Заигравката с етническата карта е изключително вредна и опасна. Интересно е дали партия „Възраждане“ ще вземе повече проценти сега“, добави политологът.

 

„Участието на Ицо Хазарта и Белобрадова - мога да кажа, че когато липсва смисъл на сблъсъка, започваме да го пълним със символи. Тъжно е, че „Демократична България“ се налага да напомнят за акцията в Росенец постоянно и ДПС всъщност да се превръщат в двигател на тяхната кампания?! А ДБ трябва да търсят промяна на стратегията и да изпълнят със съдържание своята кампания“, каза още той.

 

Според Панчугов изказванията за диалог след изборите на новите играчи като „Продължаваме промяната“ са доста ограничени - има много малко съдържание в тези заявки :

 

„До този момент няма обща програма за управление с Демократична България, няма заявки за какво точно ще се преговаря след изборите, какво ще се случи след това - имат ли средносрочен и дългосрочен план за управление...“, обобщи политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 3737 |12.10.2021 Борислав Михайлов остава начело на БФС. От екипа на Бербатов искат балотаж . 9| 4185 |12.10.2021 Волен Сидеров с надежда: Победата на Радев не е сигурна, може да сме на балотаж . 13| 20518 |11.10.2021 Панчугов: Борисов е приключил политически играч - нито ще прави правителство, нито ще е премиер . 2| 4519 |08.10.2021 Панчугов: Виждаме преповтаряне на грешки в българската политика, които разделят електората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads