Реклама / Ads
119| 7820 |12.03.2011 НОВИНИ

А. Пантев: Обществото е болно от мания за безпогрешност и раболепие

.
Андрей Пантев
Батак е величието на България и низостта на помаците, зад които стоят турците. Прадядо ми е набит на кол – това е мъченичество, страдание,но не е геноцид.
 

Геноцид е унищожение по верски, религиозен или етнически принцип. Не съм се карал с никого в парламента, казах това, което всеки български историк ще каже, разясни проф. А. Пантев в предаването Директно Карбовски по Нова тв. Има локални кланета, но няма поголовно унищожение. Индианският геноцид е постоянен, арменският е локализиран в Цариград, продължи той.

Откъде накъде българският парламент ще се произнася за арменския геноцид?, попита риторично гостът и обясни, че е имало арменски геноцид в Цариград – да, но не е работа на парламента да обявява това.

Аз обясних, че няма геноцид с цените на парното, ако кажем, че е имало геноцид ние ще зачеркнем българското Възраждане.

Категорично ще кажа, че в България не е имало присъствие, решително не, владичество е по-точно. Българите са се чувствали роби и ние не можем да кажем, че не е имало робство.

Батак е величието на България и низостта на помаците, зад които стоят турците. Прадядо ми е набит на кол – това е мъченичество, страдание,но не е геноцид, така историкът отговори на въпрос за клането в Батак. Избитите са хиляди, но колко мирни турци са изчезнали след Освобождението? - отново попита той.

Във Варшава е останало едно единствено еврейско семейство, там е имало геноцид, разясни професорът. А какво ще кажем на турците, чиито имена сменихме?

Патриотизмът не е професия, не е партийна каса, това са представителите на новия фашизъм. Не можем да говорим това, което мислим, заяви Пантев.

Андрей Пантев каза, че трябва да бъдем коректни с всички свои съседи. Ние вечно имаме нужда от външни обяснения за нашата импотентност, простотия. Казвал съм винаги ”Дълбок поклон” пред духовния национализъм на нашите революционери.

Никога няма да кажа лоша дума за българския премиер, но манията за изказване в първо лице, ще доведе до аналогии с Т. Живков, така отговори на въпрос на водещия за приликата между Борисов и Т. Живков и пожела успех на премиера.

Никой не ме е номинирал за президент. Дано да не е новото лудване по време на тези избори. Аз съм част от българите, а докато не разберем смисъла на нашето поражение, дотокава ще има много идиоти и такива, които ги избират, така Пантев отговори на въпроса за бъдещите президентски избори.

"Весенето" на кучетата е същото, което е и коридата за бика, например. Ако обърнем държавата наопаки, за да я изтръскаме, ще се получи просто повръщане, завърши Пантев.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5640 |01.02.2011 "Чалгизацията на обществото" води до рак при дамите . 86| 12101 |21.01.2011 Яне Янев: Бойко Борисов е мафиот, а обществото не ме разбира . 7| 5080 |21.06.2010 Експерти: ДАНС е потенциално опасна за обществото . 0| 4663 |20.05.2010 Съдебната система - ахилесовата пета на обществото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads