Реклама / Ads
1| 3982 |16.11.2017 НОВИНИ

Парламентът гласува окончателно новия Закон за концесиите

.
Източник: БГНЕС
Парламентът прие окончателно новия Закон за концесиите. ДПС напусна пленарната зала. след като мнозинството отхвърли предложението на негови депутати министърът на енергетиката да може да предоставя безвъзмездно за управление и ползване на съответните общини до 35 години скалнооблицовъчни материали от находища, които не са предоставени на концесии за добив и не са подадени молби за концесии за добив.
 
Това се случи след като мнозинството отхвърли предложението на негови депутати министърът на енергетиката да може да предоставя безвъзмездно за управление и ползване на съответните общини до 35 години скалнооблицовъчни материали от находища, които не са предоставени на концесии за добив и не са подадени молби за концесии за добив.

Законът предвижда при извършване на подготвителните действия и в комисиите за провеждане на процедура за определяне на концесионер на недвижима културна ценност участва най-малко един представител на Националния институт за недвижимо културно наследство /НИНКН/, а когато обектът на концесията включва и археологически недвижими културни ценности - и на Националния археологически институт при БАН. Това предвижда промяна в Закона за културното наследство, произтичаща от новия закон.

С изменение в закона за водите се предвижда концесия за добив на минерална вода да се открива с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на околната среда и водите, съответно с решение на общинския съвет по предложение на кмета на общината.

Депутатите одобриха, когато концесионният договор е за строителство, концесионерът да има право да строи в чужд имот по смисъла на Закона за устройство на територията. Паричните вземания на концесионера, произтичащи от концесионния договор, и тези на подизпълнителите могат да се прехвърлят, залагат и подлежат на принудително изпълнение по Гражданския процесуален кодекс.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4272 |16.11.2017 Парламентът ще изслуша Сотир Цацаров за паралелния износ на лекарства . 0| 4056 |10.11.2017 Депутатите гласуват новия здравен министър . 1| 3982 |09.11.2017 Парламентът ще разгледа държавния бюджет за догодина . 0| 4426 |06.11.2017 Управляващите гласуваха на тъмно номинацията на новия здравен министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads