Реклама / Ads
11| 3109 |13.01.2022 НОВИНИ

Парламентът опроверга внушения на ГЕРБ за теста на Минчев

.
Никола Минчев
От Народното събрание дадоха подробности за КОВИД теста на председателя на парламента Никола Минчев и отговориха за неяснотии по разпространения документ.
 

Във връзка с постоянно задаваните въпроси относно резултатите от тестовете на председателя на Народното събрание Никола Минчев бихме искали да Ви уведомим за следното:


„Никола Минчев е направил тестовете си след посещение на лекуващия го лекар от болница „Лозенец“, който наблюдава здравето на председателя на Народното събрание. Той е направил антигенен тест (с положителен резултат), след което е направил и бърз PCR тест (с резултат до два часа), който по-късно е показал също положителен резултат.

 

Тестовете са верифицирани в сертифицираната денонощна лаборатория на болница „Лозенец“, като са направени на 10.01.2022 г. и са въведени надлежно към РЗИ-София.

 

Като обществена личност, която се среща всекидневно с десетки и дори стотици хора, Никола Минчев се подлага на рутинни тестове за COVID-19. Тестът му за понеделник е бил планиран за времето след заседанието на КСНС.

 

Г-н Минчев своевременно е уведомил контактните си лица и обществото“.

 

 

По-рано днес бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов заяви в парламентарните кулоари, че председателят на НС дължи отговори за теста си. „С действията си той „обезглави“ държавата“, посочи Ангелов.

 

„Нелепа ситуацията с теста на председателя на парламента Никола Минчев. Днес се оказа, че пробата на Никола Минчев е взета вкъщи. КСНС приключи в 19:40, във вкъщи е бил към 20:00, лекарят е пристигнал в 20:15, 5 минути тест и още 15 минути обратно до лабораторията. Става 20:30 – как в 21:20 вече е положителен? Абсурдно е!“, каза още той.

 

„Коя е лабораторията или кое е лечебното заведение, в което е направен тестът. Кой е бил дежурният в лабораторията“, попита бившият здравен министър.

По думите му вечер няма такива дежурни специализирани лекари. „Ако тестът е направен след КСНС, то резултатът не излиза толкова бързо – трябват поне 2 часа. Или председателят на НС е отишъл на КСНС със симптоми, което е безотговорно. Дори и този тест да е направен вечерта, то той се вкарва в системата сутрин от вирусолог. В случая има сериозни морални проблеми!“, коментира още Костадин Ангелов.

 

„Препотвърждаването на позицията ни за РС Македония бе животоспасяващ ход за българското правителство и премиера Петков. Президентът издърпа ушите на Кирил Петков“, отговори проф. Ангелов на журналистически въпрос.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2918 |12.01.2022 Парламентът гласува удължаване на Бюджет 2021 . 2| 3835 |08.01.2022 Министри опровергаха: Няма теч на лични данни от БУЛСТАТ . 2| 4686 |06.01.2022 Адв. Петър Славов: Парламентът цяла седмица ще се ”изслушва”, а сметките валят… . 0| 3342 |23.12.2021 Парламентът на РСМ прие оставката на Заев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads