Реклама / Ads
0| 9268 |08.07.2022 НОВИНИ

Парламентът събра кворум, Каримански и ИТН атакуваха ПП за „фасадна помпозност върху лъскава опаковка”

.
Парламент
От втория опит депутатите успяха да съберат кворум и да започнат петъчното заседание на Народното събрание. В началото му Любомир Каримански изчете декларация от името на ИТН, в което правителството на Кирил Петков се сравнява с предходни – на Иван Костов, на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев. Според човека на Слави Трифонов, общото между тях е загубеното доверие на хората, въпреки всички налични ресурси за успешно управление.
 

Каримански нарече обещанията на ПП и съюзниците им „фасадна помпозност върху лъскава опаковка”, зад която обаче не се вижда истинското съдържание на управлението им. В декларацията на ИТН се заявяваше също, че не трябва да се дава втори шанс на ПП да създадат правителство.

 

Той коментира, че по-голямото обществено доверие подобрява спазването на разпоредбите и събирането на данъците. Доверието също така дава увереност на потребителите и инвеститорите, което е от решаващо значение за създаването на работни места и функционирането на икономиките в по-широк план, отбеляза Каримански.


Депутатът на ИТН заяви, че уроците от миналото не са научени. Той припомни, че когато партията с лидер Иван Костов е спечелила голяма подкрепа и мнозинство, всички са си мислели, че ще управлява два мандата.

„Когато дойде Негово величество цар Симеон Втори с толкова ентусиазъм и желание отново за реформи, справяне с бедността и догонване на средноевропейския начин на живот, той имаше отново всички ресурси, но втори мандат не достигна“, припомни още Каримански.


Той посочи, че след това е последвала „10-годишна кома“ до днес, когато, по думите му, надеждата е била поставена в „прекрасна маркетингова опаковка“ за бърз икономически растеж, реформа в правосъдната система, нулева толерантност към корупцията, превръщане на България в световен финансов хъб.


Каримански заключи, че е „цинично“ как през годините политическата класа в България е оставила доверието на хората „да изтече в канала“

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3264 |08.07.2022 Втори опит: Депутатите събраха кворум, ГЕРБ все пак влезе в зала /на живо/ . 0| 2876 |08.07.2022 НС не събра кворум за заседанието си от първия опит . 0| 3557 |06.07.2022 Десетки се събраха на мястото на тежката катастрофа в София в памет на загиналите жени . 0| 3360 |04.07.2022 Парламентът в Скопие решава до края на седмицата за френското предложение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads