Реклама / Ads
0| 4272 |25.07.2016 НОВИНИ

Първан Симеонов: Борисов иска да заприлича на Орбан, отваря врата на Изток

.
Първан Симеонов
Трябва да сме и оптимисти, и под напрежение. Европа живее много по-хубаво от останалия свят. Европа продължава да не излъчва сила и решителност. Такава слаба Европа ще бъде заложник и на Изток и на Запад. Това каза политологът Първан Симеонов по БНТ.
 
Премиерът Бойко Борисов не изключва самия себе си за президент. Борисов няма план какво да прави и затова не изключва и себе си като опция. Той внимателно следи всичко. Борисов иска да заприлича на Орбан. Отваря вратата на Изток. Той се страхува от кандидат, който да обърка сметките, ако излъчат по-безличен кандидат. Самият Борисов се чуди какво ще прави Трифонов. Не е вярно, че той отсъства. През последната година липсва алтернатива. Борисов все пак се опитва да поддържа тази политическа несигурност, която виждаме в момента. Опитите им да се обединят са много трудни. В ляво вече си поставят ултиматуми. В дясното пък никой не иска да носи отговорност. Може Борисов да спечели, но може и да има алтернативи.
ДПС може да се включи в микса на обединителя. Ролята на ДПС продължава да е важна. ДОСТ разтресе част от електората на ДПС. Ще е интересно на изборите да се види, дали са мобилизирани и за кого.

Социалният антрополог Харалан Александров се включи в разговора: Има много силно усещане, че светът не е по човешка мярка и трябва да бъде коригиран. Има усещане, че сватът е станал неуправляем. Усещането е, че няма достатъчно добро лидерство. Няма и как да има. За такъв свят никой не е подготвен. Трябва да свикнем да живеем с несигурност. Лидерите ни ще догонват събитията. Няма как едновременно да си цивилизован и силен. Всеки съспенс свършва с драматична развръзка. Ще стане много интересно в очакване на президент. Разбира се, че се търси обединителна фигура. Борисов е наясно с мащабите на предизвикателството. Не е нелогично поради липса на алтернатива, да попадне и на себе си. Борисов е доказал, че има впечатляваща възможност за промяна. Той ще е добър президент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4367 |25.07.2016 Таско Ерменков: Свалих Борисов един път от власт, хората искат пак да го направя . 0| 4288 |23.07.2016 Борисов изпрати съболезнователни телеграми до Меркел и Зеехофер . 0| 5152 |23.07.2016 Борисов лош пророк: Страхът в европейските държави расте . 1| 4108 |22.07.2016 Симеонов: Ходжите и имамите от минаретата няма да викат на чужд език

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads