Реклама / Ads
13| 3592 |27.04.2021 НОВИНИ

Първан Симеонов: ИТН приеха, че политиката е шахмат и сега играят партията си добре

.
Първан Симеонов Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
ИТН анонсираха връщането на мандата няколко пъти. В един шоу стил нагнетиха напрежението и накрая направиха един хубав скеч, това е пиарски добре отиграно. Не знам колко е добре държавнически. Те са приели, че политиката е шахмат и сега играят партията си добре. Големият въпрос е дали това ще се хареса на хората или не, смята политологът Първан Симеонов.
 

Според него Трифонов е очаквал да бъде първи на тези избори, но категорично ИТН не изглеждат много готови за това управление.

 

"Ходът с шахматистката е по-скоро пиарски. В политиката има много по-важни качества от това да си умен. В политиката се иска комбинативност, дебелокожие, опит и издръжливост. Не е достатъчно да знаеш много езици и да имаш такова образование. Какво имаме - от едната страна е пожарникарят с жълтата тениска, а от другата - световната шампионка по шахмат. Много хора ще си кажат кой от двата свята е излишен. И това е добро позициониране от страна на Слави Трифонов", обясни Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

 

Според него в публичното пространство има едно клише, че президентът много държи на служебно правителство, което не е сигурно, че е така. Първанов коментира, че изборът за трети мандат на Радев зависи от това дали той иска да има правителство или не.

 

"Ще има битка на интерпретации. Едната интерпретацията е, че Трифонов получи шанс, получи възможност за мажоритарен мандат, за мнозинство, и заради един свой каприз ще ни прати на избори през лятото. Другата интерпретация ще бъде тази, която той каза снощи и тя е доста искрена - "Не събрахме достатъчно подкрепа и изпадаме в политическа зависимост", подчерта политологът.

 

Според него от "Изправи се! Мутри вън!" биха се радвали да има правителство, защото са близо до бариерата. Той коментира, че в момента най-логичното е мандатът да се даде на БСП.

 

"Всичко останало представлява шахмат, а на президента не му се играе", заяви той.

 

Симеонов допълни, че след такива избори, тези, които са показали висок резултат, продължават да се издигат, а тези, които са показали нисък - потъват. В този вариант БСП не е в изгодна позиция.

 

По отношение на евентуални нови избори, той е категоричен, че ще има изненади.

 

"Слави Трифонов и ДБ ще имат повече гласове. Тук започват големите въпросителни - дали "Изправи се! Мутри вън!" ще влезе, какво ще стане с БСП. След едни нови избори много задръжки ще паднат, защото партиите ще кажат - няма да ходим на следващи избори", добави политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 6672 |25.04.2021 Първанов: Не препоръчвам на Борисов да влиза в битка за президент срещу Радев . 14| 5283 |23.04.2021 Първан Симеонов: Борисов се държи все едно не е на себе си . 6| 4438 |23.04.2021 Д-р Антония Първанова: Спрете с плашенето! НОЩ управляваше кризата по метода проба - грешка . 23| 3136 |12.04.2021 Първан Симеонов: При нови избори част от вълната може да отиде при Слави Трифонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads