Реклама / Ads
0| 3250 |21.06.2022 НОВИНИ

Първан Симеонов: Изборите са стрелба в тъмното

.
Първан Симеонов Източник: БГНЕС
„Отдавна сме си говорили, че ако това правителство се окаже прекалено либерално за балканския консервативен масов вкус в България, ще има и консервативна реакция. Това и наблюдаваме... По-малко лошо за държавата ми изглежда това правителство, но с ясна програма и без авантюри като Македония. Изборите са стрелба в тъмното“, смята политологът Първан Симеонов.
 

„Свалянето на Никола Минчев беше автогол на опозицията и на партия "Възраждане", която се нареди до ГЕРБ и ДПС. Възможно е правителството да поостане. Възможно е кабинетът да падне. Вотът е ядрено оръжие в политиката. Ако вотът успее, после обществото ще последва силните, а Кирил Петков ще остане от страната на слабите. Ако вотът не успее, ще изпишат вежди на Петков. Ситуацията е „или – или“, коментира той пред БНР и допълни, че не е сигурен дали Бойко Борисов е искал да свали правителството:

 

„Борисов би предпочел да не е на топа на устата в очертаващия се труден зимен сезон. Той знае, че обществото не е готово да го извика. След като Слави Трифонов издърпа килимчето, Борисов нямаше какво да направи. Ако слушаме изказванията на Борисов, ще чуем, че се опитва да държи отворена вратата към Демократична България. ДБ като че ли също държи една отворена врата към ГЕРБ“.

 

Симеонов подчерта, че каквото и да се случи на вот на недоверие, „няма да са леки дните на властта в България“.

 

„Обществото не иска нови избори, защото не вижда алтернатива. Вотът се услажда само на „Възраждане“ много, защото предвкусват по-добри времена. Но нищо не можем да кажем на този етап. „Възраждане“ е протестен конгломерат на наказателна мрежа, а не още една ясна партийна физиономия... Нови избори не вещаят нищо по-добро“.

 

Анализаторът цитира електорални нагласи отпреди сегашните събития – „няма гръмовни размествания, партиите започват да намират физиономията си“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2942 |21.06.2022 Първан Симеонов: Борисов знае, че народът още не е готов да извика ГЕРБ на бис . 0| 3646 |20.06.2022 Кирил Симеонов: Нямам никаква информация дали други депутати от ИТН ще ме последват . 0| 12416 |18.06.2022 Първан Симеонов: Свалянето на Минчев беше демонстрация, която се оказа автогол . 0| 3600 |17.06.2022 Йорданов за напускането на Симеонов: Успах се, ще видя какво става

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads