Реклама / Ads
19| 5659 |16.05.2016 НОВИНИ

Първанов: Балотажът на президентските избори ни е в кърпа вързан

.
Имам добра коалиционна култура, затова не мога да споменавам имена. Има от две до четири имена, които са достатъчно силни да участват в изборната борба.Това отговори лидерът на АБВ Георги Първанов по Нова телевизия на въпрос кой ще е кандидат за президент на неговата партия. Ако не е в кърпа вързан, балотажът за левия кандидат за президент на предстоящите избори е много вероятен, заяви Първанов.
 
Имаме идеите, политиката, платформата. Имаме очертаваща се една голяма, силна, интересна коалциия, центристка, с патриотичен акцент, с леви формации, обясни Първанов.

Той коментира, че на конгреса на АБВ е имало много солидно политическо представителство - ВМРО, Гергьовден, земеделците, ДПС, които също се включиха, но предпазливо, обясни Първанов.

Очертава се ако не един отбор, то поне еднопосочно движение. На мен това ми напомня 2001 г. , когато направихме голяма коалиция от 16 партии. Така създаваш усещането, че иам добра консолидация. Нашият балотаж, ако не е в кърпа вързан, то поне не е трудно постижим, заяви лидерът на АБВ

Първанов каза още, че няма желание да бъде пак президент, но допълни, че и 2001 г. също е нямал желание и все пак е бил избран за кандидат от партията и е спечелил. Той беше категоричен, че АБВ ще обявят своите кандидат за президент и вицепрезидент преди ГЕРБ.

На въпрос дали е възможно обединение в лявото за президентски избори Първанов каза, че от АБВ ще изчакат внимателно. Той заяви още, че е грешен сценарият за сблъсък на ляво и дясно, защото това не са идеологически избори.

За излизането на АБВ от правителството Първанов каза, че това се е случи заради липса на диалог и нечувамост, за която той предупреждава отдавна.

Чашата на търпението преля. Нямахме механизми да оздравим кабинета, какво по-естество от това да си тръгнем, обясни той решението за излизането на партията от властта.  Лидерът на АБВ определи като смешни опорните точки, че заради Русия партията е напуснала управлението.

Готови сме за предсрочни избори, със силни кандидати за президент и вицепрезидент те ще теглят листата ни за народни представители, отговори Първанов на въпроса дали ако ветото не президента за Изборния кодекс не бъде отхвърлено и ПФ излязат от властта АБВ ще бъде готова за избори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4380 |15.05.2016 Първанов: Необходим е нов стратегически коалиционен проект . 6| 5942 |13.05.2016 Бъчварова: АБВ и Калфин са имали стратегия до президентските избори . 2| 4044 |12.05.2016 НС реши: Националният референдум ще е с президентските избори . 2| 4281 |11.05.2016 Константинов: Фатално изоставаме с президентските избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads