Реклама / Ads
35| 5877 |02.08.2011 НОВИНИ

Първанов - единствен приятел на сатрапа Башар ал Асад

.
Приятелство в действие...
Георги Първанов отново се оказа в епицентъра на международен скандал. Оказва се, че той е единственият държавен глава от ЕС, който поддържа приятелски отношения със сирийския държавен ръководител Башар ал Асад, потопил в кръв страната си.
 
Това разтърсващо разкритие прави в. “Всеки ден” днес.

Само преди 9 месеца диктаторът беше посрещнат с музика и артилерийски салюти от Първанов в София. Двамата обсъждали „на четири очи” двустранните приятелски отношения и бъдещото им развитие. Това по същество било продължение на дружбата от времето на Тодор Живков и въоръжаването на сирийската армия с българско оръжие и техника.

Според „Всеки ден” Първанов дори планирал да награди Башар ал Асад с орден “Стара планина”, но бил предупреден от МВнР, че ще бъде атакуван лично от Николай Младенов, ще има протестна нота от Израел и ще избухне скандал.

Изключително странно е, че до момента българският президент не е направил нито един коментар за кървавите събития в Сирия. Нещо повече, в официалният сайт на президентството все още се мъдрят снимки от посещението на жена му Зорка със сирийската президентша Асма ал Асад в детски социален дом.

Визитата на Асад в България съвпадна с учредяването са гражданския форум АБВ, на когото Първанов е кръстник. Нелепо звучи днес и прибързаното обещание на Първанов от 9 ноември 2010 г., че Сирия на диктатора Асад ще е първият клиент на евтин ток от АЕЦ “Белене”, когато стане готова.
България е член на НАТО и ЕС и е неуместно върховният главнокомандващ Първанов да мълчи за случващото се в Сирия, коментират дипломати.


Армията гази протестиращи в Сирия

Междувременно Съветът за сигурност на ООН проведе извънредно заседание, посветено на репресиите срещу опозицията в Сирия. Потвърдено е, че сирийски войници са убили над 80 души в неделя в град Хама.
Великобритания, Франция, Германия и Португалия, подкрепяни от Съединените щати, настояват с резолюция да бъдат осъдени кървавите репресии срещу демонстрантите Очаква се документът да бъде обсъден отново днес.
Танкове на сирийската армия не спират да обстрелват жилищни квартали на град Хама и град Забади до границата с Ливан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5490 |01.08.2011 Н. Младенов: Първанов иска да спре развитието на младите . 17| 6436 |01.08.2011 Първанов и Слави на тайна спявка . 83| 8743 |29.07.2011 Б. Борисов: Приятелски съветвам "Лукойл" да не погаждат номера на държавата! . 106| 6526 |28.07.2011 Борисов: Златев ми е бил приятел, но като премиер приятели нямам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads