Реклама / Ads
55| 5039 |15.01.2012 НОВИНИ

Първанов: Помагал съм на Борисов; той е слаб премиер

.
Георги Първанов
Бойко Борисов измести фокуса на обществото чрез скандала с ордена на Ангел Марин. Нямам проблем да се разделя с президентството, а с екипа си. Не успях да постигна три неща – провеждането на референдум, спасяване на малките реактори и мажоритарния вот. Връщам се да живея в Красна поляна, а вълчицата ще бъде дадена на някое горско стопанство.
 

Това каза държавният глава Георги Първанов в предаването „Нека говорят с Росен Петров” по btv.  

 

Той е категоричен, че президентството е просто работно място и  няма проблем да се раздели с него, а по-скоро с екипа си.  Президентът заяви още, че този пост не носи власт, а влияние и той се е опитал да използва това влияние по правилния начин.  „Не съм изпуснал една излишна дума, защото тя може да бъде детонатор на обществените  процеси” смята Първанов.

 

Запитан какво не е успял да постигне, той отговори, че нещата са поне три : удължаване на живота на малките реакторите в АЕЦ „Белене”,  предизвикване на референдум и персонификация на избора при мажоритарния вот.

 

На въпрос на зрителите на предаването дали е забогатял Първанов каза, че е по-обогатен от срещата с хората. „В президентството няма как да забогатееш, там само можеш да разпределяш средства”, разясни още държавният глава.

След като изтече мандатът му той ще се върне със семейството си в жилището им в столичния квартал „ Красна поляна”, а що се отнася до вълчицата, която е гледал в резиденцията -  тя ще бъде дадена на някое ловно стопанство, но те ще продължат да се грижат за нея.

 

Според него БСП е изолирана или самоизолирана и той може да й е полезен в тази насока. Категоричен е, че ще продължи да се занимава с политика след като предаде поста на Росен Плевнелиев след седмица. Това, че Станишев стана лидер на ПЕС е един много позитивен факт, каза още той и добави, че на БСП и е нужна промяна, за да върне доверието в себе си.

 

На въпрос дали би се върнал през 2005 година и дали би бил отново архитект на Тройната коалиция като знае всички последствия, Първанов отрови, че и сега не съжалява и е на мнение, че на България по това време й е трябвало коалиция, защото никоя партия не е била достатъчно силна.

 

„България няма нужда от междуличностни сблъсъци. Помагал съм на Бойко Борисов без значение дали го харесвам или не. Преди време той ми се обиди като казах, че е слаб премиер, но от дистанцията на времето това се потвърждава. Това, че ГЕРБ ще управлява няма да ни помогне за излизане от кризата и няма да ни изведе на водещи позиции в Европа”, смята президента. 

 

Той коментира скандала с ордена „Стара планина” на вицепрезидента Ангел Марин  с думите, че е започна с грубите и цинични изказвания на министър – председателя по повод случая с убитата Мирослава от Перник. „Премиерът се държа изключително непочтено, защото той се е подписал за награждаването на Марин, но по този начин измести фокуса на новините и на това, което се случва покрай неговото изказване”, заяви държавният глава.

 

Георги Първанов  пожела на Росен Плевнелиев да е по-добър от него и  да бъде президент с характер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4954 |16.11.2011 Първанов: Баку е ключов път за газа . 40| 4955 |11.11.2011 Г. Първанов: Да не дава господ да се наложи правителство на националното спасение! . 7| 5206 |23.10.2011 Първанов: Очаквам силен и действен президент . 81| 5150 |18.09.2011 Г. Първанов: Аз съм успял политик!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads