Реклама / Ads
1| 4364 |22.11.2016 НОВИНИ

Първата официална среща на президента Радев - с Георге Иванов

.
Румен Радев проведе в София среща с президента на Република Македония Георге Иванов, по негова молба. Румен Радев и Георге Иванов обсъдиха двустранните отношения, политическата ситуация след отминалите президентски избори в България и предстоящите парламентарни избори в Република Македония.
 
Президентите обсъдиха още предизвикателствата, свързани с бежанската криза, както и въпроси от регионалния, европейския и международния дневен ред, съобщава Радев на фейсбук страницата си.

Новоизбраният президент Радев потвърди пред президента Иванов своето намерение за приемственост в политиката към Република Македония и изрази надежда, че двустранните отношения между двете държави ще се развиват в дух на сътрудничество и добросъседство. "Вратата ми е отворена за новоизбрания български президент Румен Радев", каза след срещата с новоизбрания български президент македонският президент пред БГНЕС. "На първата ми среща с него, която ще се състои днес, ще го поздравя за победата му и ще го приветствам с добре дошъл в клуба на президентите от региона. Надявам се да имам отлични отношения с Румен Радев, защото президентите трябва да държат вратата си отворена за всички", каза той.

"Изявлението на новоизбрания президент, че трябва да подпишем договор за приятелство между нашите две страни, е изключително важно. Много време изгубихме за подписването му. Не може текст, който трябва да бъде съгласуван от двете страни, да бъде пречка за развитието на двустранните ни отношения. Не ни отива, защото сме две приятелски и съседни държави, свързани с много неща от миналото, които имат общо бъдеще. Готови сме да подпишем договора и го показахме по най-различен начин, приемахме предлаганите инициативи. Трябва да затворим този въпрос", заяви македонският държавен глава. "Искам България, както правят Хърватия и Словения, да играе активна роля в региона и да бъде по-ангажирана към страните, които още не са част от Европейския съюз", допълни Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 14505 |19.11.2016 Проф. Слатински дава съвети на Първата дама и ген. Радев . 0| 3714 |15.11.2016 Реформаторите отказаха да се срещат с БСП . 0| 3656 |15.11.2016 Плевнелиев се среща с депутатите на ГЕРБ в четвъртък . 1| 4086 |14.11.2016 Румен Радев влезе за среща с президента Росен Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads