Реклама / Ads
27| 9367 |28.10.2012 НОВИНИ

Първият мъж на Л. Живкова: Някои от съратниците й сега се дистанцират

.
Л. Живкова и Л. Стойчев, първият й съпруг
В новата си книга инж. Л. Стойчев си позволявал да каже някои конкретни неща за Ал. Лилов, Л. Левчев и други съратници на Людмила Живкова от близкото й отражение.
 

Не разбирам младите хора, които протестираха в СУ, но си обяснявам защо протестираха. Когато им се даде възможност да останат и да обяснят защо протестират, те отказаха, обяви по ТВ 7 инж. Любомир Стойчев, първият съпруг на Л. Живкова по повод юбилейната научна конференция в СУ, която се проведе наскоро и реакцията срещу нея. Това значело, че младежите или няма какво да кажат, или някой ги е организирал да протестират, което създавало недоверие към този протест, добави Стойчев.

Смесват се тематиките за оценката на дадена личност, обясни Стойчев. Той самият би избрал платформата: Л. Живкова-личност. За да се говори за нея, значи тя е създала някакво впечатление тогава, когато е работила, продължи той. И каза - сега тя се оценява вече като минало. За мен този въпрос е изяснен, но сега възниква отново след протестите, след заключенията и декларациите, които не са на високо интелектуално ниво. Възприемат я противоречиво. И в миналото е имало хора, които са я критикували, вкл. и от кръга на нейните съратници - Ал. Лилов, Л. Левчев. Всеки един от тях, вкл. и тези, които в момента не взимат отношение, може да се изкаже много по-свободно. Някои от съратниците й сега се дистанцирали; други - направо си приписват приноси, които не са им били присъщи.

По темата за евентуално започване на ново разследване за смъртта на Л. Живкова Стойчев каза, че това е морален, а не политически, културен или научен въпрос. Ексхумацията не била оправдана, добави той. Има някакви съмнения, не се знае кой и защо ги пуска, но какво би допринесло такова разследване, то няма да увреди на личността и ореола на Живкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6748 |21.09.2012 Падна първият сняг. Бури и градушки в Западна България . 28| 7194 |03.03.2012 Жени Живкова: Депутатките почнаха да разбират от мода . 4| 5291 |22.12.2011 М. Бояджийска: Чистим; някои трасета са на асфалт . 65| 6024 |28.06.2011 Бойко Борисов: Някои от скука съчиняват глупости

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads