Реклама / Ads
50| 4254 |21.05.2021 НОВИНИ

Патриотът Симеонов се оплака: НФСБ отнесло негативите на чекмеджетата

.
Валери Симеонов се оплака в ефира на Нова телевизия заради Борисовите чекмеджета. Патриотичната формация отнесла негативите от скандалите на ГЕРБ и в този смисъл едва ли би мислила за партията на бившия премиер като за единствен коалиционен партньор. Следващото управление на страната щяло да е широка коалиция. По възможност с тяхно участие, разбира се.
 

Коментарът на родолюбеца Симеонов дойде ден след като стана ясно, че патриотите от ВМРО и НФСБ отново се прегърнаха и ще се явяват заедно на изборите. Към тях обаче този път ще се присъедини и Веселин Марешки от “Воля”. Спомняме си какво се случи на изборите през април - стана ясно, че Каракачанов и Симеонов се развеждат, “Обединени патриоти” няма да има, а НФСБ и “Воля” тръгнаха като един мощен Черноморски фронт да бранят българските ценности. Уви, партията претърпя огромен провал на изборите на 4 април и така и не влезе в парламента, въпреки че похарчи най-много за кампанията си. ВМРО също остана под 4-процентовата бариера. Сега е време за втори опит, този път - заедно.

 

Решението за обединението било принципно - трите формации припознават родолюбието, работили са заедно и нямало никаква изненада. 

 

Остава под въпрос обаче нещо друго. Спомняме си добре, че за черноморското обединение на ВОЛЯ-НФСБ се разбра на прага на кампанията през март. Година и половина се водили разговори, а отдръпването на ВМРО дало тласък на обединението на Марешки и Симеонов. В този смисъл - какво накара ВМРО да се върне обратно към стария си партньор НФСБ? И как така подобно обединение изведнъж се оказа на “принципна основа”? Нима по-рано тя липсваше? Или по-скоро надеждата е, че съвместната електорална подкрепа може да вкара едни три губещи партии в новото Народно събрание?

 

Иначе Симеонов подкрепял проверките на служебното правителство. Подкрепял всичко, което било “в рамките на закона”.. Притеснителна обаче била заявката за мащабни реформи, защото правителството е избрано да направи изборите и трябва да се съсредоточи върху това. Било пресилено действие на новата власт.

 

“Не виждам защо всички министри и областни управители трябваше да бъдат сменени”, каза той пред Нова телевизия. 

 

“Констатациите, че службите не служат на родината са интересни. Кога Радев разбра, че това е така? Интересно ми е кога тези нарушения са установени и защо се изкарват точно сега”, попита Симеонов по повод вчерашните скандали, при които се разбра, че службите са подслушвали политици. 

 

Сигналите на Светослав Илчовски в Комисията за ревизия на управлението Валери Симеонов обясни като “жълт вестник”. Спомняме си добре, че в последните дни от работата на 45-тия парламент земеделецът застана пред депутатите, заговори за държавен рекет и намеса на правителството в частни бизнес сделки за чужбина. Симеонов обаче не виждал нищо лошо държавата да помага на бизнеса, а напротив - било абсолютно задължително за всички, които извършват законен бизнес. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7359 |11.05.2021 Първан Симеонов за Фрог: Този път Радев не крие отговорността си . 22| 3626 |06.05.2021 Каракачанов ще прави опит за коалиция с Валери Симеонов и Петър Москов . 38| 10551 |01.05.2021 Симеонов: Ерата на Борисов отминава. Изборните резултати са скала за омразата срещу него . 29| 3814 |30.04.2021 Каракачанов, Симеонов и Марешки в дружна прегръдка за предсрочните избори?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads