Реклама / Ads
6| 4610 |11.03.2015 НОВИНИ

Ю. Павлов: Хората виждат само стари муцуни, не алтернатива

.
Колев и Павлов
„Те виждат, че всички стари муцуни пак са си там и тоя път всички бяха вкарани в парламента“, каза той и добави, че хората се притесняват от перспективата въпросните „стари муцуни“ да влязат и в следващия парламент. Това каза по БНТ Юлий Павлов от Центъра за изследвания и маркетинг.
 
„Това, че много хора не гласуват, е мит. На парламентарните избори гласуват достатъчно хора“, заяви Павлов. „Естествено, че не ни трябва задължително гласуване. Парадоксът е, че хора, които рядко или никога не гласуват, го искат“, допълни той.

Според цифрите, с които той разполага, повечето малки партии няма да влязат в следващия парламент. „Дори и да влязат малките партии, ГЕРБ и Реформаторският блок има вероятност да направят двупартиен кабинет“, каза той като уточни, че такива са нагласите към настоящия момент, т.е. „ако изборите бяха сега“.

„Това, което говориш, е несериозно. Първо, нямаме предизборна ситуация“, разгневи се Кольо Колев от "Медиана", който също участва в предаването. „Подмяташ някакви числа“, обърна се той към колегата си.

Павлов се опита да обясни как е изчислил това, но не успя докрай. „Избори няма да има заради това. 3% са на ръба. Като дойдат избори, няма да влязат“, заяви той. Неговата теза е, че тъкмо малките партии ще пречат на предсрочните избори.

Според Колев, обаче, не е важен сборът от цифрите, а фактът, че ситуацията много напомня на периода преди идването на власт на Симеон Сакскобургготски. „Ако дойде един такъв субект, той може да помете сегашните партии“, заяви той и даде пример с гръцката СИРИЗА.

„Българският избирател е, слава Богу, много по-разумен от гръцкия. На подобни дивотии като СИРИЗА няма да се върже“, контрира го Павлов.

Двамата социолози определиха като положителен фактът, че колежката им Румяна Бъчварова стана вътрешен министър. Според Колев, едно от най-важните неща е, че тя е интелигентен човек. Павлов пък смята, че не е проблем фактът, че тя е външен за системата човек. Той нарече „абсолютна наглост“ искането на бившия министър Веселин Вучков шефът на ДАНС да бъде сменен, при положение, че той е на пряко подчинение на министър-председателя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6077 |03.03.2015 "Хъшът" Танев: Хората не уважават държавата си, но страшно много обичат родината . 6| 5547 |26.02.2015 Харалан Александров: Хората видяха решението на заема като задкулисна договорка . 9| 5632 |24.02.2015 Иванов: Хората, от които зависят интерконекторите, нарочно не ги реализираха . 0| 4560 |14.02.2015 Йотова: Не може да се нарича истерия нормалната реакция на хората срещу войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads