Реклама / Ads
4| 4805 |19.02.2008 НОВИНИ

Пазят депутатите от митингуващи, докато обсъждат вота на недоверие

.
Премиерът Сергей Станишев е възложил на министъра на вътрешните работи Румен Петков да вземе всички законови мерки, за да осигури сигурност и спокойна работа на парламента в четвъртък.
 

Тогава в пленарната зала депутатите ще дебатират по внесения вот на недоверие на кабинета заради ширещата се корупция. По същото време опозицията предвижда да се проведе протестен митинг пред Народното събрание.

„Ясно е, че искат да подложат на психологически натиск народните представители. Искам ясно да заявя, че всеки опит да се дискредитира държавата няма да мине", заяви Станишев след заседание на ИБ на БСП. Според него е очевиден стремежът не да се протестира, а да се нагнетява напрежение върху парламента. Този опит за дестабилизация на правителството вреди на България, смята още Станишев.

Министър-председателят е убеден, че този вот „очевидно има политически цели". Той призна, че в страната има реален проблем с корупцията и че тази тема е особено чувствителна за обществото, но мотивите на опозицията били „доста лековати и несъстоятелни".  Премиерът отново изтъкна, че опозицията в парламента се превръща в инструмент на извънпарламентарната опозиция, а опозиционните лидери се страхуват, че ще бъдат погълнати от ГЕРБ.

Станишев посочи още, че тезата за нулева усвояемост на средствата от еврофондовете е „фалшива и говори или за непознаване на ситуацията, или за лъжа". Според премиера чрез вота на недоверие опозицията искала да провери стабилността на управляващото мнозинство.

Сергей Станишев направи коментар и за проведения в неделя референдум в Бургас за тръбопровода. Според него този референдум е опорочил първия опит за пряка демокрация в България и е „вид политизиране на темата екология". Премиерът посочи, че допитването е било политизирано от определени политически сили. За това говорело изказването на лидера на ГЕРБ, че от Бургас ще тръгне походът към падането на правителството.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5118 |31.01.2008 Депутатите „резнаха” с 5000 лв. заплатата на Стоян Кушлев . 2| 4865 |18.01.2008 Евродепутатите ни се уредиха с екстри като българските си колеги . 6| 5545 |17.01.2008 50 протестират срещу визитата на Путин, 500 ги пазят . 7| 15361 |17.12.2007 Депутатите си направиха Коледен подарък – 5% по-високи заплати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads