Реклама / Ads
60| 16060 |13.06.2014 НОВИНИ

Пеевски атакува Цв. Василев със "свои" прокурори и ченгета

.
Делян Пеевски
Прокуратурата лъже за акцията в офиси на КТБ и такива, които са свързани с дейности на банкера Цветан Василев. Обяснението за медиите е, че се изършва проверка по сигнала на Протестна мрежа отпреди месец и половина. В него протестърите настояваха магистратите да проверят бизнеса и доходите на депутата Делян Пеевски, бизнесмена Цветан Василев и Николай Бареков, лидер на партия "България без цензура".
 

Прокуратурата обаче скри, че още на 11 юни, сряда, е провдена секретна операция, в която са задържани петима души. Преди това с прокурорска санкция са подслушвани телефони на хора, свързани по някакъв начин, дори индиректно с Василев. Целта е била да се скалъпи сюжет, който да уличи Василев като подстрекател на заговор за убийтвото на Делян Пеевски.

Акцията се е ръководела лично от заместник-главния прокурор Борислав Сарафов. Участвали са също главният секретар на МВР Станислав Лазаров и новият шеф на сформирания преди няколко месеца отдел за тежки престъпления Борислав Александров. Същият като служител преди на ГДБОП е отговарял за престъпленията свързани с проституцията. Сред колеги е известен с прякора Боби Г.за. Говори се, че Александров е бил разследван за връзки с хора от подземния свят и за корупция. Разработките обаче са прибрани. В МВР се говори също, че Дилян Пеевски е натиснал той да бъде назначен на новия пост.

За операцята е уведомен и вътрешният миистър Цветлин Йовчев, който се опитал уж да се дистанцира и казал поне да се изпипат формално нещата.

 

Аактивността на Дилян Пеевски срещу доскорошния му приятел и съдружник Василев е заради заявената позиция на Василев, че не желае повече да работят заедно, твърят запознати със скандала. Пеевски, който всъщност ако е правил някакъв бизес, то е било с капитали на Василев, се бил заканил да унищожи банкера и да му присвои бизнеса. Бил казал също, че контролира МВР, прокуратурата, ДАНС, политически лидери и министри, което ще му позволи да срине всеки, който му се изправи на пътя.

 

Прокуратурата и МВР обаче крият, че има сигнал в Интерпол за заплаха срещу самият Цветан Василев. Тя е от няколко седмици и нашите служби са информирани. Те обаче до момента крият това и не предприемат никакви действия, за да изяснят дали Дилян Пеевски стои зад готвеното покушение.

Освен това прокуратурата и МВР не обелват и дума, защо се извършват такива показни и мащабни действия в офиси на Василев и не трябва ли същите действия да са предприети и по отношение на Делян Пеевски. Депутатът от ДПС, който взриви народното недоволство на 14 юни 2013 година, заради издигане на кандидатурата му за шеф на ДАНС, е декларирал, че притежава 17 000 лв и някаква стара кола, а в същото време демонстрира ултралуксозен стандарт на живот, а сред народа се движи с десетина души охрана. Тези неща са описвани и коментирани стотици пъти в медиите, но досега зам.-главният прокурор Сарафов не е реагирал, за да се проверят диспропорциите в декларации и наяве. Ако всичко при Пеевски е законно, то да се каже и протестите да спрат, а техните организатори и хилядите участници в тях да му се извинят.

 

Самият магистрат Сарафов притежава 6 жилища плюс още едно в испанския курортен град Рохалес, което е купено от неговата майка, най-вероятно със спетявания от пенсията.

 

Преди два дни Фрог нюз единствен съобщи, че в ЕК има доклад, който описва бизнес сделки и действия на Делян Пеевски в областта на енергетиката, за които има огромни съмнения, че са незаконни. Описани са и подставените лица, които са вършели далаверите, както и милионите, които са изплатени по тези сделки.

 

Премиерът Пламен Орешарски е информиран за повечето от съмнителните сделки, но служители на МС твърдят, че е зависим от Пеевски или поне се държи като такъв. За тях знаят също в ръководството на ДПС - в лицето на Ахмед Доган и на БСП - съответно Сергей Станишев. Те също мълчат за отношенията си с Пеевски, който се хвалел, че ги държи на къса каишка. Лютви Местан пък дори не го броял за фактор.

 

Мълчат и МВР, прокуратурата и ДАНС. Отговорът се крие в това, че за една година няма реализирана нито една сериозна операция и нито едно дело, вкарано в съдебна зала срещу организираната престъпност. 

 

ДАНС, МВР и прокуратурата вече няколко месеца крият и за заплахи за убийство срещу висш магистрат и бивш комисар, участвал в реализацията на едни от най-знаковите операции срещу мафията през последните 10 години. Не са предприети и никакви мерки за защита на застрашените.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4981 |12.06.2014 Роман Василев е освободен от държавното обвинение . 10| 6255 |12.06.2014 Кадиев: Има корелация-когато ДПС и Пеевски са добре, и БСП е добре . 10| 5326 |02.06.2014 Румен Петков: Пламен Орешарски се държи като дребен слуга от периода Пеевски . 38| 7891 |26.05.2014 Пеевски отстъпи мястото си в ЕП на министър Михайлова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads