Реклама / Ads
2| 6625 |04.10.2022 НОВИНИ

Пендаровски: Няма значение кой ще формира правителство в България /видео/

.
Стево Пендаровски Източник: Youtube, „Телма“
За двустранните ни отношения с България, с оглед европейската интеграция на Северна Македония няма особено значение кой в България ще формира правителство и кой ще бъде премиер, защото за разлика от преди, ние имаме европейска преговорна рамка и преговаряме с ЕС и ЕК, двустранните преговори приключиха, а в скринингите, които започнаха в различни области се говори само за отделните клъстери, не се говори за Гоце Делчев и цар Самуил. Това каза в интервю за телевизия Телма македонският президент Стево Пендаровски.
 

Попитан „докога като държава Северна Македония ще позволява такива дръзки провокации, като откриването на новия клуб  „Цар Борис III” в Охрид”, Пендаровски отговори, че още след откриването на Културния клуб „Иван Михайлов” в Битоля е смятал, че по най-бързия начин трябва да бъде променен и в него да има регистър на имена, които не могат да се ползват от сдружения и фондации.

 

„Не мисля, че комисията, която тепърва ще се формира, може да реши проблема, защото и министърът каза, че не може да се работи ретроактивно. Културнияt клуб „Иван Михайлов” е регистриран през 2019 г., това, че сме спали като държава не ни оправдава. Тази комисия не искам да я коментирам, преди да е заработила още, но това обективно ще бъде неформална структура, която може да дава само препоръки. Съвсем друго е да има закон. Не разбирам в какво е трудността, защото това са 2-3 члена в закона и управляващите и опозицията могат да ги приемат за половин ден”, каза Пендаровски по повод повдигнатите въпроси за наименованието на гражданското сдружение „Цар Борис III” и клуба, чието откриване е обявено за 7 октомври, предава БТА.  




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 22817 |03.10.2022 Осман Октай: Коалиция няма да се състави и в този парламент. Радев ще се гърчи с мандатите за избори през март . 0| 2907 |03.10.2022 Андрей Гюров, ПП: Имаме принципи, коалиция с ГЕРБ няма да правим . 8| 15662 |03.10.2022 Илиана Раева за изборите: Робски души сме, Рашков го нямаше и мъртвите се завърнаха . 4| 3182 |03.10.2022 Ивайло Дичев: Няма друг вариант за правителство, освен лидерите на ПП и ГЕРБ да се оттеглят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads