Реклама / Ads
0| 6213 |20.07.2008 НОВИНИ

С песни, пожелания и щастливи сълзи тръгват олимпийците ни за Пекин

.
Спортът се нуждае от по-малко политика и повече форуми за изява. Това е желанието на милиони хора на планетата. Желая успех и върхови постижения на всички български олимпийци.
 
Това бяха част от думите, с които Стефка Костадинова, председател на БОКq се обърна към нашите участници на Лятната олимпиада в Пекин. Тържественото изпращане на делегацията ни се проведе в Борисовата градина край езерото Ариана. Специален гост на церемонията бе и китайският посланик Джан Вон Цюе.

Топли думи и пожелания за сполука и успех отправиха към спортистите ни премиерът Сергей Станишев и Весела Лечева, шеф на ДАМС.

Митрополит  Йоан отслужи литургия и водосвет за здраве и берекет. Паркът бе огласен от звуците на химнът, посветен на българските олимпийци.

Спортът винаги е обединяваал нацията в радостни и трудни моменти. Дано и новините от Пекин бъдат такива, че всички българи да се гордеят със своите спортисти. Пожелавам на нашите момчета и момичета воля и самочувствие, заяви пред Frognews.bg световната рекордьорка и олимпийска шампионка Стефка Костадинова.

73-ма български спортисти ще представят страната ни в Пекин в 15 дисциплини.
„Няма по-вълнуващ момент за всеки един спортист от Олимпиадата. Това е връхна точка в неговия живот. Пожелавам ви воля, сила и кураж, за да постигнете целите си", обърна се на свой ред към олимпийците Весела Лечева.
„България е сред първите 14 държави на първата Олимпиада през 1896 г. в Атина, като от тогава е участник във всички игри. След Втората световна война винаги също е печелила медали. Всеки един участник на Олимпиада трябва да е с високо чувство за отговорност и висока спортна воля, за да се бори достойно. Благодарение на вашите успехи може да се вдигне знамето на България нависоко, за да го видят всички. Българският химн да се чува по целия свят, а българският народ да се радва на това", каза при изпращането премиерът Сергей Станишев.
Весела Лечева подари на олимпийците ни специално ушито знаме на България.

От името на Българския спортен тотализатор борецът Георги Мърков подари на водача на нашата олимпийска делегация Стефка Костадинова златно яйце и пожела: „Със злато ви изпращаме, със злато искам да се върнете".
Десетки столичани спонтанно поздравяваха нашите спортисти, искаха автографи от тях и им пожелаваха спорно представяне в Пекин. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4766 |20.07.2008 Говорител на ОЛАФ: Докладът е само един . 4| 9033 |20.07.2008 Докладът на ЕК – разказ за непроменения чип на българите . 25| 4566 |20.07.2008 М. Велчев: Не идва краят на управлението, страната не се нуждае от безвремие . 0| 11590 |20.07.2008 Манчестър Юнайтед готов за съд заради Бербатов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads