Реклама / Ads
0| 6313 |27.04.2022 НОВИНИ

Петър Чолаков към „политолога на президента“ Слави Василев: Служите си с опорните точки на кремълската пропаганда

.
Слави Василев Източник: стопкадър, bTV
Говорилня в ефира на bTV. Двама политолози си размениха „любезности“ в присъствието на водещата на предаването „Лице в лице“ Цветанка Ризова. Петър Чолаков обвини Слави Василев, по-известен като „политолога на президента Румет Радев“, че си служи с „опорните точки на пропутинската пропаганда“. На моменти двамата говореха един върху друг, а зрителите и слушателите едва успяваха да доловят откъслечни думи – Кремъл, навеждахме главата, оръжия.
 

„Днес е дефиницията на политическия тайфун. Всеки е срещу всеки. Хората вече не могат да се ориентират. Не съм сигурен, че това е в интерес на българските граждани. Напрежението от конфликта в Украйна се прехвърли и във вътрешната политика. Това не е добре, защото България не може да се защити. Думите на вицепремиера Асен Василев за внос на втечнен газ не са устойчиво решение. Българското правителство трябва да намери устойчиво решение, а от изявленията на правителството се разбира, че трайно сме решили да затворим вратата на руския газ. Това ще е неадекватно решение“, започна Слави Василев.

 

Петър Чолаков на свой ред атакува: „Това са опорните точки на пропутинската пропаганда. Въпросът е принципен. Украйна е суверенна държава. Когато имаш един съсед, който се опитва да живее свободно, и един съсед, който иска да го задуши, няма как да стоиш безучастно и да блееш в небето“.

 

„Запаси от газ има поне за един месец. Европейският съюз каза, че ще бъдат осигурени доставки на газ. Решение на този проблем ще бъде намерено. Може би цената на газа ще бъде малко по-висока, но тази по-висока цена си заслужава в името на това да запазим достойнството си“, добави той.

 

„Според мен Кирил Петков и Асен Василев трябваше доста по-рано да демонстрират мускули. Днешният ден е една повратна точка. Днес разводът вече е факт. Изказването на Василев (че позицията на президента за Украйна е позорна - бел. ред.) разсече всякакви отношения, които са съществували с Румен Радев“, коментира още Петър Чолаков.

 

„Кремъл, не Русия, ще постигне целта си, когато ни клекнем и започнем да показваме, че се поддаваме на натиск. Ако сега започнем да ревем за газа, значи Кремъл побеждава“, допълни политологът.

 

„Така си надборихме попарата, че очевидно ще трябва да си я сърбаме. Имате ли представа как живеят българите“, Василев попита остро Чолаков и продължи: „България очевидно не е подготвена да посрещне идващата от Русия криза. Ако някой си мисли, че можем да излезем сухи от водата – няма да можем да го направим“.

 

„Досега си навеждахме главата и виждаме какво става. Години наред изпълнявахме руските енергийни проекти, затова се докарахме на този хал“, отговори му доц. Чолаков, който бе категоричен: „Трябва да проявим твърдост по отношение на имперските намерения на Кремъл“.

 

Според него предсрочните избори са на дневен ред.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3364 |26.04.2022 П. Чолаков за призива на Петков: Малодушие е да се криеш зад принципи като ”всеки сам си преценя” . 0| 3994 |15.04.2022 Политологът Петър Чолаков: Голяма бг-драма преди Великден - борба за власт в коалицията . 0| 2955 |14.04.2022 Петър Витанов: Най-важният въпрос при развитието на изкуствения интелект е как да съхраним човешките права . 0| 3042 |13.04.2022 П. Чолаков: Горката българска Темида може да бъде запокитена още по-силно навътре в тресавището

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads