Реклама / Ads
9| 4604 |13.04.2021 НОВИНИ

Петър Ганев: Ако Трифонов състави правителство, практически 240 депутати може да го подкрепят

.
Петър Ганев Източник: БГНЕС
Правителство ще има, тъй като реално погледнато, тези партии, които протестираха и бяха твърдо срещу управляващото мнозинство, всъщност имат над 120 гласа. Слави Трифонов, у когото е най-голяма вероятността да състави правителство, все още не се е изказал.
 

Това заяви пред actualno.com икономистът Петър Ганев, коментирайки развитието на ситуацията след парламентарните избори у нас и възможностите за съставяне на кабинет в рамките на 45-то Народно събрание.

 

По думите на Ганев по всичко личи, че има над 120 народни представители, които под общия надслов за промяна на модела, може би ще вървят към съставяне на правителство.

 

"Не трябва да забравяме, че нови избори носят рискове за всички: ще влезнат нови партии, още повече най-вероятно, възможно е патриотичният и националистическият вот да се консолидира, най-вероятно господин Божков ще влезе. Така се вкарваме в още по-голяма несигурност и не е задължително партиите на протеста да бъдат в по-добра позиция", аргументира се Ганев.

 

"ДПС ги оставям настрана. БСП вече казаха, че по-скоро биха дали тиха подкрепа, тоест без министри. Доколкото виждам, заявката е за приемане на такава подкрепа. И от "Демократична България" имаха такива коментари, че в крайна сметка, ако се налага, и до това ще се стигне", подчерта Ганев.

 

Той отбеляза, че не трябва да се забравя нещо много важно.

 

"Суета, желание за власт, желание за постове. Ние търсим някакви принципни и морални основи, но когато се появи министерският пост, сме виждали много хора, които бързо притичват през тези принципи, за да ги заемат тези постове. Когато властта е на една ръка разстояние, струва ми се, че изведнъж започват да се намират мнозинства там, където не сме очаквали", каза икономистът.

 

"Ако Слави Трифонов реши да състави правителство, на практика, ако следим заявките от последните дни, той може да събере и 240 депутати, гласували за такова правителство", подчерта Ганев.

 

Той изрично отбеляза обаче, че Слави Трифонов все още не се е изказал по темата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3851 |13.04.2021 Анализаторът Слави Василев: Има вероятност за правителство около Трифонов, за да зашият шамар на Борисов . 7| 6992 |12.04.2021 Илиян Василев: Борисов се опитва през ПИК и ДАНС да удари Слави Трифонов . 8| 3242 |12.04.2021 Владислав Панев: Възможно е “Демократична България“ да подкрепи правителство на партията на Слави Трифонов . 23| 3167 |12.04.2021 Първан Симеонов: При нови избори част от вълната може да отиде при Слави Трифонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads