Реклама / Ads
70| 5660 |21.06.2013 НОВИНИ

Петър Москов: Протестът е за рестарт на системата

.
Кредитът на доверие към БСП и ДПС вече е изчерпан. Най-доброто, което могат да направят е да подадат оставките си и да вървим към предсрочни парламентарни избори.
 

Това каза Александър Йорданов, бивш председател на Народното събрание, пред камерите на БТВ.

Той коментира политическата ситуация в страната. Колкото по-бързо отидем на избори, толкова по-добре. Ние сме улицата и ние сме народа, каза още Йорданов. Не знам как ще дам доверие на комунистите да пишат нов избирателен кодекс. Те ще направят такъв закон, с който да си укрепят участието и стоенето във властта, категоричен беше той. Всички политически партии трябва да изготвят стратегия за свалянето на правителството.

Аз познавам комунистите и знам, че те са тарикати. Убеден съм, че те няма да се подадат на натиска от хората и няма да се оттеглят от властта, разкри Йорданов. Ние трябва да продължим с натиска и да разберем, че нямаме нужда от програмни правителства. Трябва да насочим усилията си към една точка и това е БСП.

Никой не трябва да подава ръка на комунистите, каза още той. В разговора се включи и Петър Москов от ДСБ. Вървим към разпад на националната сигурност. Всички институции губят доверие. Единственият изход е Народното събрание да гласува декларация, че до две седмици ще приеме нов Изборен кодекс и ще вървим към нови избори, категоричен беше Москов.

Правителството на Пламен Орешарски трябва веднага да обяви, че ще подаде оставка след приемането на новия изборен кодекс. В него задължително трябва да бъде прието електронното гласуване и възможността хората да редят листите. Това е дневният ред на България, обясни Москов.

Президентът Росен Плевнелиев трябва да направи обръщение, защото той е единствената работеща институция. Парламент, партиите вътре и правителството изчерпаха кредита на доверие и никой не им вярва. Плевнелиев трябва да бъде по-твърд и по-точен. Той не може да бъде конферасие на политическите партии. Протестът е срещу системата и за рестартиране на системата, завърши Москов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 134| 5744 |18.06.2013 Фандъкова: Протестът на "Атака" не беше съгласуван с общината . 29| 7296 |14.06.2013 Петър Стоянов: Бъдещето на България не е битка между Борисов и Станишев . 1| 6721 |09.06.2013 Петър Ангелов от ДПС дава в понеделник имунитета си . 37| 9361 |07.06.2013 Прокуратурата иска имунитета на Петър Ангелов от ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads