Реклама / Ads
31| 28254 |04.12.2021 НОВИНИ

Петков: Ако мутрите от Прехода бяха в САЩ, щяха да управляват компании за милиарди

.
Ако много от мафиотите, родили се в българския Преход, се бяха родили в САЩ, щяха да са предприемачи или да управляват мултимилиардни компании. Те са се родили у нас в момент, в който системата е оптимизирала да си в сивия сектор, да имаш голям достъп до средства, джипове и прочее. Задачата ни е да променим правилата.
 

Това заяви пред "Дарик радио" Кирил Петков от "Продължаваме промяната". 


"Двата процента най-талантливи в едно общество се стремят към онези условия, които им позволяват развитие", обясни още Петков и допълни: 


"Задачата ни е да променим правилата така, че същите 2% от хората да ги накараме да променят начина, по който се движат. Нулева толерантност към корупцията не значи всички да бъдат вкарани в затвора. Значи по нови правила същите тези хора да измислят как да бъдат успешни в новата реалност. Важно е примерът за младите хора да бъде младият учен или младият предприемач, а не онзи, който кара джип, пуши пура и виси пред хотела. С онези от настоящите 2 процента, които не са съгласни с новите правила, ще има битка".


Точно поради тази причина по думите на Петков е необходимо да бъде извършена реформа в правосъдната система - нужно е конституционно мнозинство, промяна във ВСС и реформа в КПКОНПИ. 

 

“Няма да има чадъри и запазени хора, правилата трябва да са еднакви за всички”, каза още Кирил Петков. 

 

Кирил Петков коментира и ситуацията в образованието и връщането в клас на децата. Според него, дистанционното обучение не може да замести присъственото, защото спадат резултатите на децата измерени чрез тестовете.

 

Кирил Петков коментира и темата за Република Северна Македония. Той посочи, че подходът трябва да се преосмисли. Петков смята, че трябва да се направят работни групи по различни направления и да се работи по подобен начин, както са провеждани консултациите с коалиционните партньори.

 

Лидерът на "Продължаваме промяната" заяви, че е време кметът на София Йорданка Фандъкова да бъде сменена и като кмет на столицата да бъде избран нов човек.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 14433 |03.12.2021 Кирил Петков: Ще предложим Бойко Рашков за вътрешен министър. Гешев трябва да си ходи . 25| 5575 |03.12.2021 Петков: По разбитите ни пътища се разминават Майбаси на корумпирани лобисти. Време е да си свършим работата . 2| 2982 |03.12.2021 Кирил Петков: Надяваме се, че до края на другата седмица ще има кабинет . 36| 34245 |27.11.2021 Кирил Петков: Тежко и горко на някои министри. Това ще са най-тежките 4 години в живота им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads