Реклама / Ads
6| 3232 |16.12.2022 НОВИНИ

Кирил Петков определи като ”много малък” шансът за съставяне на правителство с втория мандат

.
Кирил петков, който е един от лидерите на Продължаваме промяната, посочи, че неговата формация няма да се крие зад експерти, защото акад. Н. Денков е независим и не може да бъде управляван от никого.
 

Петков посочи, че той и партията му не са си губили времето в парламента. Според него е имало много ниска ефективност во НС. Той каза, че поздравява акад. Н. Денков, защото негова е била идеята "всички партии да седнат заедно пред медиите и да говорят открито за приоритетите си."

 

Петков каза, че от самото начало са посочили, че са "много предвидими и че няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, защото сме обещали това на нашите избиратели, но ще обсъждаме с тях нашите 16 приоритета. По никакъв начин ГЕРБ няма да бъде част от коалиционно правителство с нас. Не става въпрос за "дай ми нещо, за да ти дам".

 

Петков призова народните представители да отделят "безспорните политики, за които сме всички, и да ги гласуваме в зала. Ако го направим, това означава, че има конструктивен диалог върху потенциалната програма. Ако тръгнете с конфронтацията и с разликите, не се стига доникъде. Ще дадем всичко от себе си и нека да видим дали общите политики могат да са приоритет."

 

Петков сподели, че целта на ПП е да сформира правителство на малцинството заедно с "Демократична България", защото с "ДБ имаме почти пълно сходство по приоритетите, които смятаме, че са най-важни за България.  Изборът на акад. Денков беше направен много внимателно. Това е човек с много качества, има много успехи в областта на науката и образованието, той е от единия процент най-добри учени в света. Не може такъв човек да бъде кукла на когото и да е. В ПП всеки един се е доказал в своята област преди да влезе в политиката. Той не може да бъде контролиран от никого", подчерта Петков.

 

Петков припомни, че от ПП ние никога не слагат личността пред каузата, защото "Каузата за нас е България. Когато аз бях пречка, направих стъпка встрани. Но и няма да се крием зад експерти. Акад. Денков ще съчетае експерти с политическите позиции на политици, които не могат да се скрият. Максимално ангажирани политически експерти за нас е най-честната позиция."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3147 |16.12.2022 Кристина Петкова: Има голям шанс да се състави правителство с втория мандат . 5| 3411 |16.12.2022 Борисов през ФБ погали своите и атакува Кирил Петков . 1| 3244 |15.12.2022 ЕС определи законодателните приоритети за 2023 и 2024 г. . 0| 3421 |15.12.2022 Определиха спирките по метролинията „Слатина“ - „Младост 1“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads