Реклама / Ads
9| 3406 |20.01.2023 НОВИНИ

Петков зове за обединение на ”добрите сили” срещу статуквото. Остави вратата за БСП отворена

.
За обединение на ”добрите сили” срещу статуквото призова в ефира на bTV Кирил Петков от ”Продължаваме Промяната”. По думите му не е напълно затворена вратата към БСП, която днес се срещна с лидерите на ГЕРБ и ДПС и намекна за сътрудничество и съвместно управление в следващо Народно събрание. Петков заяви, че не му се вярва левицата да е взела решение това да са нейните бъдещи партньори и посочи, че ПП и ДБ са готови за разговори през уикенда. 
 

"Няма как да сме част от управлението, в което да сме на една маса с ГЕРБ, ДПС, БСП, ако те са решили това да са техните нови коалиционни партньори. Не вярвам. Но на тази маса нямаме място. Още сме готови да говорим с БСП, дори тази събота и неделя. Разговорите не са за мандати, а за бъдещето на България. Калните битки трябва да спрат. Време е да се обединим, но не с хора, които вярваме, че имат зависимости. Време е да обединим всички, които имат кауза в България", заяви Петков. 


Според него "добрите сили" са организации по места в страната, зад които стоят активни граждани, борещи се за конкретна кауза. Като пример Петков посочи "Спаси София". Новата партия ще участва на местните избори в столицата като се говори за обединението й с ПП и ДБ. То обаче все още е предмет на разговори. 


“Нинова, която говореше, че няма нито един куршум изпратен за Украйна, беше права. Рядко е да вземем подобно решение и да не поемаме риска от директен износ. Хем сме поели лидерска роля в Европа, хем индустрията ни е работила на пълна пара, вкарали сме средства в икономиката и сме получили голямо благодаря от Украйна. Зад посредниците са правителства на страни от НАТО. Ако някой има проблем с това, нека си го каже”, посочи още Петков.

 

За скандала с Nexo

 

“Няма един лев от Nexo към “Волт” или някой от “Продължаваме Промяната”. Прокуратурата нека разследва. В САЩ имат своите разследвания, нека разследват. Нека само да не се замесва политически името ни през асоциации, докато ние нямаме нищо общо”, заяви Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6079 |20.01.2023 Широко ляво обединение се стяга за изборите . 2| 3086 |18.01.2023 Кирил Петков: Радваме се, че България е имала основополагаща роля за Украйна . 5| 3332 |13.01.2023 Теменужка Петкова: Не съм съгласна с премиера, за който е клопка предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост . 3| 4300 |12.01.2023 Джема Грозданова: Клипът за Лена Бориславова е поръчка, защото тя свърши много работа в Кабинета „Петков“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads