Реклама / Ads
12| 9153 |24.04.2011 НОВИНИ

Пиян шофьор уби шестима пешеходци в Симеоновград навръх Великден

.
Младеж, който е карал колата си с висока скорост, е убил шестима пешеходци в Симеоновград през нощта, съобщиха от МВР. При инцидента други двама души са били ранени.
 
23-годишният Даниел Георгиев от града, шофирайки лек автомобил Опел Вектра с несъобразена скорост е загубил контрол над колата, ударил се  в железобетонен стълб. След това е качил колата на тротоара, където е помлял група пешеходци.

Даниел Георгиев е шофирал с алкохол в кръвта, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Самият той продължава да бъде в критично състояние - с тежка черепно-мозъчна травма и фрактура на дясната подбедрица.

Кръвната проба на Георгиев е отчела 1,3 промила алкохол. По информация на кмета на Симеоновград Милена Рангелова "Опел"-ът се е състезавал с друг автомобил, който е изчезнал след катастрофата. Според хасковските полицаи колата е летяла с над 100 км/ч, преди да прегази пешеходците.

На мястото на кървавия инцидент специалистите са установили, че автомобилът е нацелил железобетонния стълб без никакъв спирачен път. След удара колата се е завъртяла по тротоара, където е прегазила фатално едно момиче и пет момчета - всичките на възраст между 17 и 19 години.

От удара на масто са починали 3 момчета от Симеоновград, съответно на 17 , 18, 19 години и 19годишна девойка от града; 19-годишен софиянец и 18-годишно момиче от Стара Загора.

В катастрофата е пострадал и водачът на колата, който е с фрактура на черепа и лява подбедрица и е настанен в пловдивската болница с опасност за живота. Возещият се в колата отзад 19-годишен симеоновградчанин е прегледан и освободен за домашно лечение.

С охлузни рани в хасковската болница е 17-годишен младеж от града, а с вътрешни наранявания е 19-годишна девойка , която е приета в харманлийската болница, без опасност за живота.

През изминалото денонощие в страната са станали 21 тежки катастрофи, двама са загинали, 24 човека са пострадали, съобщиха от СБА. От началото на годината са станали над 1500 тежки пътни произшествия със 169 загинали.

Тридневен траур е обявен в Симеоновград, заради тежката катастрофа, при която загинаха шестима младежи. Това каза за Агенция „Фокус” кметът на Симеоновград Милена Рангелова. Общината ще поеме разходите по погребенията на загиналите при катастрофата младежи. „Поне в този труден момент да можем по някакъв начин да сме съпричастни към мъката на родителите им, с каквото можем, да сме насреща”, каза Рангелова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5762 |23.04.2011 Агенция по приходите ще събира 20 млн. лв. от шофьорски глоби . 2| 4695 |18.04.2011 Цветанов погва шофьорите заради наркотици . 3| 5173 |05.02.2011 Шофьор с 2,58 промила предизвика катастрофа . 9| 5070 |14.01.2011 Глобен шофьор взриви камера на КАТ в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads