Реклама / Ads
13| 3373 |06.01.2022 НОВИНИ

Пламен Георгиев пак се жалва, изкарва се чист като „момина сълза“

.
Пламен Георгиев
Причините са освобождаването ми са две – реваншизъм и зрелище. Реваншизъм на хората, срещу които ние работихме и запорирахме имущество. Очевидно те са близки до сегашната власт. Така бившият шеф на КПКОНПИ, собственик на скандалната тераса и консул във Валенсия Пламен Георгиев обясни освобождаването си от поста.
 

Той не пожела да каже кои са тези хора, защото бил „юрист“. „Появиха се скалъпени скандали с терасата, в които нямаше грам истина. Тук е момента да обясня, че моето назначение не е политическо. Такива назначения се правят по цял свят на хора, заемали такива позиции като мен. Глупав е мотива, с който ме махат. Втората причина е зрелище. Като няма хляб, в тези трудни времена, на хората им дай зрелище. Зная английски, руски и испански език. Отстраняването ми е неграмотно. Справял съм се повече от това, които се изисква.

 

Медиите бързо забравиха моето изказване, че Пеевски е най-чистият човек. А аз казах, че или е най-чистият, или има най-добрите адвокати. Ние направихме проверка въз основан на никакви документи от БОЕЦ. Събрах журналистите и казах, че въз основа на тези документи, които са ни предоставени, няма нищо. Ние можем да работим само и единствено въз основа на сигнал. Казах, че трябва да се разширят правомощията на службата.

 

Действително съм работил по разследване в митниците. Не ми е докладван разговор“, каза той, визирайки „Ало, Ваньо“. И допълни: „Такъв разговор не е имало в документите по делото. Не мога да разбера защо моето име се свързва с тази проверка, аз нямам нищо общо.

 

Съседът се къпе на свещ, понеже му тече вода. Явно навесът, който премахнах, е имал роля. Виждате, че хората, които си вършат работа, са неудобни за сегашната власт“, обясни той по адрес на арх. Влади Калинов.

 

Завърши оптимистично: „За мен варианти за робота има много. Вероятно няма да се прибера в България. Синът ми има изпити за средно образование. Докато довърши годината, трябва да съм тук до него. Има много варианти за мен и съпругата ми в Испания. Мога да се реализирам навсякъде“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3303 |05.01.2022 Външно: Освободихме Пламен Георгиев, за да оптимизираме квотата . 18| 4355 |05.01.2022 Пламен Георгиев: Уволнението ми е политическо . 9| 3692 |05.01.2022 Политическата квота в българската дипломация е превишена. Пламен Георгиев може да не е единственият отзован . 23| 4941 |05.01.2022 Кирил Петков: Край с политическите назначения. Предлагам да отзовем Пламен Георгиев от Валенсия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads