Реклама / Ads
46| 5644 |30.05.2013 НОВИНИ

Плевнелиев: Няма да подпиша за посланици, принадлежали на ДС

.
Източник: Булфото
Радвам се, че външният министър е млад, амбициозен, компетентен. Пожелавам му от все сърце успех, но не мога да се радвам, ако завием назад към зависимостите на комунистическите служби и започнем да назначаваме посланици с принадлежност към комунистическите служби.
 

Това заяви пред журналисти президентът Росен Плевнелиев.

"Не съм подписал досега и няма да подпиша назначение, което идва от зависимостите на комунистическия тоталитарен режим и неговите служби. Пожелавам успех на новия министър и на неговите амбиции във външната политика, но не мога да подпиша назначение на посланици, които принадлежат към ДС, заради принципите, в които вярвам. Модерна дипломация, млади и компетентни посланици - пожелавам си това", каза президентът.

Аз много се надявам, че в много скоро време ще имаме възможност много по-подробно да разговаряме с новоизбраните министри, на които пожелавам успех. Пожелавам им, в името на нацията, но и в името на тяхната собствена амбиция, да бъдат полезни и успешни за нашата нация. Най-добронамерено аз искам да работя с всеки от тях, но, разбира се, аз съм човек, който вярва, че добрата работа трябва да се базира на ценности, на кауза и на принципи. Аз не бих погазил своите принципи. Те са много елементарни, прозрачни и лесни за разбиране.

Давам пълен карт бланш на всеки министър, а той да си управлява министерството. Президентът, в крайна сметка представлява българската външна политика, той не я управлява. Вярвам във всеки министър, пожелавам му успех, той си носи отговорността за действията си. Но вторият ми основен принцип е все пак - гледаме напред, не назад. Не гледаме към зависимостите на тоталитарния режим, на комунистическите служи и преди всичко гледаме напред към една демократична България, отворена към един широк свят. Ние трябва да покажем една модерност, новите лица на България, каза президентът Росен Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5966 |30.05.2013 Вигенин: Няма екстремисти да диктуват отношенията ни с Македония . 75| 6688 |30.05.2013 Сидеров: Нямам пръст в това правителство . 95| 5612 |28.05.2013 Борисов: ГЕРБ утре няма да се регистрира в парламента . 67| 6556 |22.05.2013 Плевнелиев: Ще разкажа в ЕС какво се случва в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads