Реклама / Ads
2| 4556 |12.06.2010 НОВИНИ

Р. Плевнелиев призна: Комуникацията ни е пропукана

.
"Добре свършената работа зависи в 70% от комуникацията между институциите. Тя в момента обаче е пропукана", каза пред Дарик Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството по повод отказването ни от "Бургас-Александруполис”.
 

Правителственото решение е ясно, когато има екологична оценка на въздействие, тогава ще се вземе решение. Оценката се чакаше към средата на годината. Когато я сложат тази оценка на масата, ще се провери, ще се види, допълни Плевнелиев. Всеки ще се фокусира върху компетенциите си, аз съм министър на пътищата, не на петролопроводите.

Ключовата дума за България в енергетиката е енергийна либерализация. Докато България зависи на 100% от Русия, ние нямаме либерализация. България трябва да изгради връзки за газ, за петрол с Румъния, Гърция, Сърбия, уточни Плевнелиев. На въпрос дали е замразена или не АЕЦ "Белене”, Плевнелиев цитира оценката на правителството, че държавата няма да вкарва пари в проекта, защото не може да си го позволи и докато няма инвеститор, строителството се замразява. Ние направихме още в средата на септември с премиера презентация и казахме – това са трите магистрали, това са сроковете и в тях ние сме подписали, че АМ "Марица” ще стане до края на мандата. Аз имам страхотен късмет, защото премиерът дава приоритети на пътищата - страхотно, заяви Плевнелиев. Хората търсят не медийния шум, а конкретните резултати и искат да ги видят.

Номер едно вече е запазване на ДДС. Това е много по-важно, отколкото рейтинговите изяви на правителството, каза Плевнелиев. Аз знам какво мога и какво не мога, очевидно нещата в енергетиката са пълна драма. Хората, които са млади и предприемчиви, те казват, ние имаме проблем с лошата комуникация. Младите хора, за да останат в тая държава, винаги търсят дългосрочната визия, те имат план, който е отвъд утре, посочи Плевнелиев. По-голямата драма в България са партиите, къде искат те да бъдат. Ако видите програмите на БСП за магистралите, лошо ще ви стане, каза Плевнелиев. Относно бюджета, Плевнелиев заяви, че е дълбоко привързан към темата за коректност на информацията. Проблемът не е, че България ще има дефицит.

За мен това, че България вкарва бюджет в средата на годината, е един акт на честност. Бюджетът за 2009 се размина със 7-8 милиарда, допълни регионалният министър. Аз съм голям фен на точните цифри, сложени на точното място. Проблемът е, че в разстояние на няколко месеца България не успя да комуникира по правилния начин с Брюксел. Очаквайте подробности.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5682 |30.05.2010 Р. Плевнелиев: Постигаме феноменални успехи, гарнирани с криза . 3| 4904 |03.05.2010 Р. Плевнелиев: Не искам да се оглеждам във Водното огледало . 0| 4950 |24.03.2010 Плевнелиев и строителни фирми ще обсъждат забавени плащания . 9| 4884 |10.03.2010 Р. Плевнелиев: Не може да се върви на юруш като при Тройната коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads