Реклама / Ads
0| 3580 |17.03.2022 НОВИНИ

Подоляк: Позицията на Русия в преговорите с Украйна рязко се смекчи

.
Източник: Twitter
Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, разкри, че позицията на Руската федерация в преговорите с Украйна се е смекчила.
 

"Те са напълно наясно с трудностите, в които се намират. Целият свят видя, че втората най-мощна армия беше принудена да поиска помощ от Китай, Беларус, Казахстан и Киргизстан,  като се натъкна на съпротива от Украйна, която, между другото, никога не е била военна държава. Този мит за силата на Русия и уважението, което заслужава, внимателно култивиран на Запад, току-що рухна", каза Подоляк в интервю за полска медия, цитирано от УНИАН.

 

Според него е очевидно, че в тази ситуация Украйна не се съгласява на алчни компромиси, които по някакъв начин биха попречили на украинските интереси. "Украинското общество не е доволно от това решение. Хората загиват на бойното поле, а ние ще се вслушаме в претенциите на Руската федерация?" - добави той.

 

Подоляк отбеляза, че Украйна е решена да се бори до края на силите си. „Сега в много области украинската армия е тази, която е започнала контраофанзива“, подчерта той.

 

Също така съветникът на ръководителя разказа как изглежда преговорният процес с Руската федерация: „Ние работихме под формата на срещи лице в лице, но пътят отнема много време поради сблъсъците. Затова сега работим дистанционно, общуваме по сигурни затворени канали. Освен основните преговарящи, има много подгрупи, които работят заедно за решаване на конкретни проблеми. Това са въпросите - хуманитарни, икономически и правни. За нас е много важно подписаното споразумение да не противоречи на международните договори или на конституциите на Украйна и Русия", подчерта Подоляк.


„Мога да кажа, че напоследък руската делегация омекна драстично. Сега те преценяват света около себе си по-обективно и се държат много коректно. Няма нито грубост, нито наглост, присъща на руските власти. Разбира се, светогледът им е изкривен от собствената им пропаганда. ," заяви той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4613 |17.03.2022 Путин яко ще пострада от спрения внос на ботокс и филъри в Русия . 0| 3022 |17.03.2022 Кремъл: Много хора в Русия показват "истинската си същност" . 0| 3424 |17.03.2022 Медведев с яростна пропаганда за Путин: Москва ще осуети русофобския заговор на Запада за разкъсване на Русия . 0| 6567 |17.03.2022 Приближеният до Путин Соловьов: Украйна е само междинен етап в осигуряване на безопасността на Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads