Реклама / Ads
0| 3640 |22.03.2017 НОВИНИ

Погват ЧСИ заради дело срещу ”Напоителни системи”

.
Да се образува дисциплинарно производство срещу частния съдебен изпълнител (ЧСИ) Ани Янакиева с район на действие Окръжен съд - Монтана заради допуснати от нея нарушения във връзка с изпълнително дело срещу длъжника ”Напоителни системи” ЕАД. Производството е поискано от правосъдния министър Мария Павлова, съобщават от институцията.
 

 Повод за проверката, извършена от Инспектората към министъра, е подадена жалба от "Напоителни системи" срещу действията на ЧСИ Янакиева. Тя е образувала изпълнително дело срещу дружеството и е насочила на принудителното изпълнение срещу малка водноелектрическа централа "Кошарник" и имоти намиращи се в землището на монтанското село Смирненски.

 

Инспектората е установила, че по представените от ЧСИ копия от документи, са извършени две нарушения на Гражданско-процесуалния кодекс. В нарушение на разпоредбите в Гражданско-процесуалния кодекс (ГПК) ЧСИ Янакиева не е прекратила изпълнителното производство, образувано на 21 април 2012 г., при условие, че взискателят не е поискал повече от 2 години извършване на изпълнителни действия. Последното действие на взискателя е от 5 август 2013 г., а изпълнителното производство е продължило с действията на ЧСИ на 7 март 2016 г.

 

ЧСИ Янакиева е нарушила и друг текст на ГПК, разпоредба на Закона за частните съдебни изпълнители, както и Етичния кодекс на ЧСИ според които ЧСИ Янакиева е следвало сама да се отстрани от изпълнителното дело и да не привлича, като присъединен взискател, по изпълнително производство собствената си дъщеря.

 

От началото на мандата си министър Мария Павлова е внесла в Дисциплинарната комисия на Камарата на частните съдебни изпълнители 6 искания за образуване на дисциплинарни производства във връзка с констатирани нарушения по изпълнителни дела на различни ЧСИ, както и е направила 4 препоръки към ЧСИ във връзка с констатирани недостатъци по изпълнителни дела.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7197 |22.03.2017 Елена Йончева завежда делото за клевета срещу Бойко Борисов . 2| 3553 |22.03.2017 Земеделци блокираха бул. ”Стамболийски” заради спрени проекти, палиха и кошери . 5| 7941 |22.03.2017 Само във Фрог: МВР блокира велинградско село заради политагитация от имам . 0| 4302 |22.03.2017 Открито заседание по дело срещу БНБ на 22 март 2017 г. Призив за подкрепа!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads