Реклама / Ads
24| 5295 |22.04.2020 НОВИНИ

Покуратурата обвини Кристиан Николов в умишлено убийство на Милен Цветков

.
Покуратурата обвини Кристиан Николов за умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков, като случаят е особено тежък.
 

Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо Кристиан Николов, като на същия е предявено ново, по-тежко обвинение за извършено от него умишлено престъпление.

 

На 19.04.2020 г., около 18.00 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата, обвиняемият, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил „Ауди” Q7, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

 

Според държавното обвинение случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място, посочват от прокуратурата.

 

Съгласно Наказателния кодекс за особено тежки случаи наказанието е от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор. По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара на Цветков са били причинени множество смъртоносни травми - счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

 

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението - „задържане под стража”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5210 |22.04.2020 Повдигнаха обвинения на спътниците на Кристиан Николов . 29| 19984 |22.04.2020 Само във Фрог: Над 3 вида дрога открита в кръвта на Кристиан, с джипа му има и друга тежка катастрофа . 17| 8224 |21.04.2020 Претърсват дома на Десислава Николова, повдигат обвиненя на спътниците на сина й Кристиан . 37| 21819 |20.04.2020 Кристиан Николов е шофьорът отнел живота на Милен Цветков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads