Реклама / Ads
6| 2976 |12.12.2021 НОВИНИ

Политиката дърпа Петков към себе си още от 4 клас

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
Кирил Петков и Борис Георгиев се запознават в първи клас. Срещата им била по неволя – сложили ги да седят на един чин, но и оттогава са много добри приятели. За това приятелство разказа пред Нова телевизия близкият до бъдещия премиер Борис Георгиев.
 

По думите му Петков винаги е бил такъв, какъвто и досега – лъчезарен, позитивен, много комуникативен човек.

 

„С него винаги е много хубаво да си прекарваш времето, защото разказва весели истории. Винаги има нещо ново около него“, казва Георгиев.

 

„Вероятно ще е интересно на хората да знаят от кога Кирил се интересува от политика. Стана явно че го влече натам, защото първата му политическа изява беше в 4 клас. Ние бяхме чавдарчета. Пионерчета така и не станахме, защото тогава цялата тази система рухна. Тогава хванахме двете сини връзки, направихме първото ни синьо знаме и с него отидохме на митинг. Това в 4 клас. Оттогава явно има нещо, което го дърпа натам“, разказва най-добрият приятел на кандидатът за премиер на България.

 

Спомня си и как е реагирал, когато Кирил Петков му съобщил, че се връща да живее в България: „Реално ме постави пред свършен факт едно лято, когато се появи със семейството си и каза: „Ние сме тук и оставихме зад гърба си Канада, Ню Йорк и Брюксел, защото искаме да живеем в България“. Бях много учуден, но те бяха много мотивирани. Съпругата му Линда много го подкрепяше в това решение“.

 

Разбира се, Петков му споделил намеренията си да влиза в политиката: „Възможността да поеме поста на служебен министър дойде внезапно и тъй като нашият общ приятел Асен беше поемал тази функция през 2013 година , аз му казах, че това за мен е много добра стъпка, тъй като все пак е някакъв опит. Нито той, нито аз обаче очаквахме, че нещата ще се развият така динамично. Неговото очакване беше няколко месеца да е служебен министър, а след това да отидем отново да караме кайтсърф“, разказва шеговито Георгиев и добавя: „Предполагам, че това няма да се случи скоро, за което съжалявам, но това е малката жертва, която аз давам в името на това България да получи нещо повече. Кайтсърфът няма да ни избяга“.

 

Извън политиката и икономиката бъдещият министър-председател много обича да спортува. „Това е неговият винтил, с който успява да отпусне напрежението от ангажиментите. През зимата е по планините, а през лятото всеки уикенд на морето, за да кара кайтсърф. Много обича да пътува“, казва приятелят на Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3336 |12.12.2021 Става ясно дали кабинетът „Петков“ ще бъде гласуван извънредно утре . 19| 5056 |11.12.2021 Петков: Започваме с възпиране цената на тока, пандемията и съдебната реформа . 3| 3812 |11.12.2021 Мика Зайкова: Харесвам тези момчета, на Кирил Петков ще му е много трудно . 13| 5827 |11.12.2021 Президентът връчи мандата на ”Продължаваме Промяната”, Петков го върна изпълнен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads