Реклама / Ads
27| 5937 |15.06.2020 НОВИНИ

Политологът Борис Попиванов: Борисов трябва да изчисти името си с истината за записа

.
Борис Попиванов Източник: БГНЕС
Във връзка с разпространения запис, за който се твърди, че говорещият е премиера, политологът Борис Попиванов коментира, че в интерес на Борисов е ”да се разкрие с максимална степен на достоверност точно за какво става дума, за да се изчисти името му от всякакви съмнения”.
 

"Компетентните органи би трябвало да се задействат и да изчистят името на министър-председателя. Средата в България е особена и това  не винаги е опасно за едно управление. Навсякъде другаде скандалите разклащат управлението, а при нас е обратното - стабилизират го и го държат в юмрук и откъсват вниманието ни от всичко друго, което се случва, а то е по-важно от записите, става дума за състоянието на страната след кризата с пандемията", обясни политологът пред БНР.


"Политиката чрез фейсбук статуси не е истинска и не би могла да се уплътни като съдържание. Българските бизнесмени досега не са показали потенциал за самостоятелен политически проект. Не мисля, че този случай ще обърне тази вече установена и доказана тенденция". Това каза пред БНР политологът доц. Борис Попиванов във връзка със заявения политически проект на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.


Той припомни, че е имало много опити на едри бизнесмени да влизат в политиката със свои партии и те са се проваляли или преди да влязат в парламента, или след един мандат в Народното събрание.


"Божков е фигура, която не може дори да се завърне в България, а какво да говорим за това как в България ще се завърнат неговите идеи и планове", обясни политологът.

По думите на Попиванов т.нар. хазартен бос вече е подкрепял политически партии, както той сам твърди в статусите си във фейсбук: "Трябва да се има едно наум това, което друг обвиняем бизнесмен - банкерът Цветан Василев има като опит, и то е неумението и неспособността да повлияе на политическата сцена в България". Политологът посочи, че дори кадровите смени в правителството не водят до някаква промяна, а целят "максимално запазване на статуквото" и добави, че умората и застоя в това управление на Бойко Борисов вече се чувства.


Той коментира и ситуацията в БСП: "Корнелия Нинова излезе с много амбициозна заявка да промени, да направи проветряване в БСП, да я обнови на всички равнища и това срещна много голяма съпротива в партията. ... На пленума в събота Нинова получи най-важното за нея - официално потвърждение, че ще има пряк избор на председател, но и точно кога ще се състои".

 

Политологът прогнозира, че Нинова е с по-високи шансове да спечели отново лидерското място в левицата, но уточни, че ситуацията е много динамична.

Напрежението в БСП може би е най-нормалното нещо в иначе ненормалния ни политически процес, коментира Попиванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 20558 |15.06.2020 За дупарата, мъртвите медии и въпросите към Борисов . 18| 5302 |15.06.2020 Румен Христов: СДС не е под шлифера на Борисов. Не сме в управлението, следователно сме в опозиция . 46| 7947 |15.06.2020 Борисов: Аз имам социология – спирам от камион на камион, от багер на багер и им гледам физиономиите . 31| 17584 |14.06.2020 Венелина Попова: Записът с Борисов е зловещ на фона на засилващата се авторитарна власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads