Реклама / Ads
31| 17584 |14.06.2020 НОВИНИ

Венелина Попова: Записът с Борисов е зловещ на фона на засилващата се авторитарна власт

.
Бойко Борисов
В записа с гласа на Борисов, без да знаем дали е 100 процента автентичен, няма нищо смешно. Тъкмо обратното - звучи зловещо на фона на засилващата се авторитарна власт в България.
 

Да наречеш един от първите трима в държавата - в случая председателката на Народното събрание Цвета Караянчева проста кърджалийска .....(цинизъм, употребяван всекидневно в битовата реч на милиони българи) не е смешно, а потресаващо, дори и да е истина.

 

Борисов си позволява тази безпардонност, защото е също толкова прост, но той се гордее със своята простотия, а чуждата му се навира като греда в окото. Една ли някой е забравил една от "крилатите" му реплики към народа - "аз съм прост и вие сте прости, затова се харесваме". А сега изведнъж Цв. Караянчева е проста ....., защото не правела разлика между геноцид и масово убийство на хора, ще рече човек, че Борисов може да даде дефиниция на понятието "геноцид".


Да взема да попитам гусин премиера с кого си пие питието и кой от най-близкото му обкръжение му не е прост, алчен, брутален и циничен като него. И ако не знае, не се ли досеща, че нормалните българи изпитват срам, а вече и непоносим гняв, че той им е премиер?


И такааа, докато се забавляме с простотията на тези, които ни управляват, те ще ни довършат като общество и държава. Тогава ще дойде време да се забавляват други.

 

Facebook, Венелина Попова




В записа с гласа на Борисов, без да знаем дали е 100 процента автентичен, няма нищо смешно. Тъкмо обратното - звучи...

Posted by венелина попова on Sunday, June 14, 2020
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4799 |19.03.2020 Венелина Гочева: Побоят над Слави Ангелов е тест за държавата . 35| 10858 |09.02.2020 Гешев: Записът с президента е от разследване срещу доставчик на армията . 9| 8784 |20.05.2019 Записът, свалил властта в Австрия, разкрил пикантерии за Курц

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads