Реклама / Ads
3| 4762 |22.07.2020 НОВИНИ

Политологът Деян Кюранов: Държавата се руши от самите управляващи

.
Деян Кюранов
По време на протестите през 2013 година един от проблемите е бил, че са участвали организирано привърженици на ГЕРБ. Сега един от проблемите е, че участват организирано хора от БСП. През 2013 година ГЕРБ не успя да оседлае протеста и да го партизира, сега БСП не успява да оседлае протеста и няма да успее да го партизира. Това коментира за БНР политологът Деян Кюранов.
 

Той постави въпроса защо се сещаме за предишни протести, а не се сещаме за предишни прокурори например.


"Сещаме се за предишни протести, защото усещаме, че протестът не е нещо обикновено. През цялото време и от страна на властта, и от страна на медиите той бива натикван в едни нормални рамки", подчерта в предаването "Преди всички" Деян Кюранов.


Улицата не доказва своите лозунги, доказва се в съда, но когато съдията е корумпиран, съдът не работи.


"Когато прокурорът руши закона, не мога аз на него да се надявам, той да използва закона против себе си. Това е елементарно противоречие", допълни политологът.


Когато хората от улицата кажат едни думи, те не се нуждаят от доказателства, те се нуждаят от политически мерки, не от полицейски, коментира Кюранов. Можем само да имаме интуиция колко е силата на протеста.


"В момента тя е достатъчно голяма, по моя интуиция, протестът да продължи и да се засили. От там нататък всякакви опити той да бъде вкаран в познати демократични норми от типа да излъчат представители, ами ще излъчи представители, след това ще бъде обяснено, че тези представители са предатели, убийци и платени от не знам кого", коментира Кюранов.


Изборите са нормален демократичен процес, каза той:


"Мисля, че ненормалната ситуация изисква необикновени мерки за решаване. Ако правителството подаде оставка, ако принудят тези, които са назначили Гешев, да му кажат "Я се махай, защото не можа да свършиш работата и ние не успяхме много". Ако това се случи, вече имаме нова ситуация, и да, тогава можем да разсъждаваме и в даден момент дори да броим гласовете."

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 10091 |17.07.2020 Политологът Д. Ганев: Вече има промяна в протеста . 8| 5668 |16.07.2020 Политологът Д. Аврамов: Борисов каза на хората, че не ги чува и си продължава по пътя . 9| 6150 |13.07.2020 Политологът Борис Попиванов: Борисов почти няма полезен ход . 11| 5282 |15.06.2020 АСНС обяви мотивите си да остави Лиляна Деянова в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads