Реклама / Ads
17| 12713 |14.05.2020 НОВИНИ

Политологът Петър Чолаков: Ген. Мутафчийски и щабът бяха маската на премиера Борисов

.
Петър Чолаков
Както Борисов използва през втория си мандат Реформаторския блок като смокинов лист, слагайки ги на критични министерства, за да си измие ръцете с тях, така и сега пусна напред професор, доктор, генерал - г-н Мутафчийски.
 

И залогът бе такъв: Борисов слага като маска този щаб и чака дали ще го удари вирусът. Хората харесаха Мутафчийски. И тогава Бориов си появи до Мутафчийски и каза, че ГЕРБ са настояли да сложат генерала, познавали се от двадесет години. Ако нещата се бяха объркали - по-добре човек да не е на мястото на Мутафчийски, щяха и с него да си измият ръцете. Това заяви пред bTV политологът Петър Чолаков.

 

Тзи маска не е хвърлена в кошчето. Но има и нова маска - това е министърът на здравеопазването, натоварен да се заминава с извънредната  епидемиологична обстановка. Това са тези бушони, каза още той.

 

Президентът Радев се опитваше да се включи в разговора, но когато играят други играчи, той бе част от публиката, смята политологът.


В икономическите мерки, които прилага правителството остават доста неизвестни, посочи политологът и избори някои от тях.


Какво става с ББР, като че ли се размина на икномическия министър. Той би трябвало да знае за тази транзакция. Остана юнашкото доверие, което управляващите гласуваха на тази банка. Ами арогантността на депутатите да повишават заплатите си по време на пандемията.Това било популизъм, как така? После се отказаха от заплатите, после взели част от тях... Ами това което Горанов демонстрира като високомерие по отношение на малкия човек?! Ами мерките в туризма, някои които са трагикомични - например това да си търсим чадърите с приложение. Истинската алтернатива бе отнета - ако отидеш 14 дена в Гърция, после 14 трябва да се мариноваш вкъщи.

 

Вече имаме 160 000 безработни в бюрата по труда. Не броим тези, които се надяват, че ще ги вземат на работа.. Ако се окаже, че не сме се преборили с вируса и бизнесът продължи да страда, всичко се свежда до кота нула, прогнозира Чолаков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4650 |14.05.2020 Петър Витанов: Към координирани правила за възстановяване на туризма в ЕС . 14| 8699 |12.05.2020 Адв. Петър Славов: Горанов каквото и да го питаме не знае - за винетките, за хазарта, за КТБ . 1| 5087 |11.05.2020 Петър Витанов към Франс Тимерманс: да се погрижим за работниците и за самоосигуряващите се лица . 39| 5324 |09.05.2020 Петър Витанов: Спекулацията какво празнуваме днес е абсолютно ненужна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads